Felparkerad bil hindrade sophämtning

Jörgen Wåger Nyheter

En illa parkerad bil hindrade ”sopgubbarna” att göra sitt jobb.

En stulen bil påträffad i Hansjö.

Det är blåljusrapporterna det senaste dygnet.

Det har kommit en hel del snö i stora delar av landet det senaste dygnet och så även inom Orsa kommun, som bekant. Väglaget är svårt, men när Orsasajten gjorde en koll med polisen vid 14-tiden tisdag, fanns inga olyckor rapporterade från Orsa.

Vi får hoppas att det stämmer och att de som kör fortsätter anpassa hastigheten efter väglaget.

Det mest spännande som hänt under det senaste dygnet var när arbetarna i en sopbil inte kunde göra sitt jobb på grund av den bil som stod illa parkerad i centrala Orsa.

– Vid 09-tiden i dag fick vi in en anmälan att man inte kom in i ett sophus på grund av en bil som stod felparkerad efter Dalagatan. Operatören som tog emot anmälan försökte först ringa bilägaren och skickade sedan sms, det är det som står i rapporten om det här ärendet, berättade polisens presstalesperson Stefan Dangardt.

När ni läser det här, har förhoppningsvis bilen flyttats.

Flyttat på bilen har nog den ägare som fått sin bil stulen nyligen. Den hittades efter Backängsvägen under måndagen.

– Vi fick in två anmälningar om en Opel som stod på Backsängsvägen, efter grusvägen upp mot Grönklitt. När vi kollade upp bilen, så visade det sig att ägaren var hemmahörande i Orsa och att den var anmäld stulen, informerade Dangardt.

Således kom den som stal bilen inte så långt. Det stod inget i rapporten om eventuella skador på bilen.

– Det kan ju vara något som ägaren upptäcker när han väl fått tillbaka bilen. Det brukar komma en tilläggsrapport om det finns skador på bilen, men jag kan då inte se någon än, sa polisens presstalesperson.

Dela sidan:
Annonser:
Plåt-Sven
Brottsofferjouren
Orsa pingis 2

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Färgad egen annons 250 x 360