Finissage och utställning av finbilar

Jörgen Wåger Löpsedel, Nyheter

Utställningen om populära Classic Car Week gjorde sin sista dag i lördags.

Den perfekta avslutningen bidrog Custom Car Club till då man ställde ut sina finbilar under finissagen.

– Det blev en fin avslutning, menar också fotografen Lennart Edvardsson.

Fotografen från Rättvik har mellan den 6 april och 12 maj haft sin fotoutställning; FÄRG – FORM – FART, i Orsa konsthall. En utställning där han visar 20 års dokumentation från Classic Car Week.

– Utställningen har fått positiv respons med många inslag av igenkänning av såväl bilar som människor. Den har lockat en ny publik till konsthallen, vilket vi är väldigt glada över, berättar Monica Granlund och Nanna Hellberg.

Monica och Nanna, som jobbar på kulturhuset, fortsätter:

– Temat ligger i linje med vårt arbete att bredda det tematiska utbudet i Orsa konsthall.

Lennart Edvardsson fanns på plats under vernissagen en snöig lördag för drygt en månad sedan. I lördags återvände han för att berätta om sin utställning för de intresserade. Då bjöds det på betydligt bättre väder.

– Det var väl runt 25-30 personer som kom under dagen och jag tyckte att de upplevde det som trevligt. Sedan var det kanske folk som kom nu, som kanske inte besöker ett kulturhus varje dag. Jag är ingen expert på bilar, men det blev lite initierat bilsnack så det var trevligt.

Ett extra roligt inslag gjorde bilarna från klubben Custom Car Club som utanför kulturhuset visade upp sina rariteter i samband med Edvardssons sista utställningsdag.

Monica Granlund och Nanna Hellberg:

– Finissagen var även den ett led i att erbjuda kringaktiviteter som är kopplade till utställningarna, något som vi vill arbeta mer med framöver. CCC var positiva till samarbetet och vi tyckte att det var väldigt roligt och lyckat att de medverkade.

Det här var tredje gången som Edvardssons bilder ställdes ut till allmän beskådning. 2017 hängde fotografierna på hemmaplan i Rättvik och i fjol fick Umeåborna ta del av Lennarts häftiga bilder från den anrika och välbesökta motorfestivalen.

– Det finns ingen mer utställning planerad, men bilderna finns ju här, så vi får väl se vad som händer.

I Orsa fick Lennart Edvardsson vara med om något nytt.

– Vernissage har man varit på, men en finissage har jag aldrig tidigare varit med om. Det var en ny och trevlig upplevelse, säger Lennart med ett skratt.

– En trevlig tillställning och fin avslutning, så jag är nöjd och belåten, summerar Classic Car Week-fotografen.

Redan på torsdag (16/5) är det dags för en ny utställning. Förskolans Vårsalong har vernissage mellan klockan 16.00-18.00 och temat är: språk och barn.

Invigningstalare på Vårsalongen är skolchefen Mattias Scandola och utställningen pågår fram till den 7 juni.

Bilden längst upp. Har vi några finbilar uppradade i samband med lördagens finissage på Lennart Edvardssons fotoutställning om Classic Car Week. Foto. MONICA GRANLUND

Läs även:

Här diskuteras det bilar. Foto. MONICA GRANLUND

Foto. MONICA GRANLUND

Foto. MONICA GRANLUND

Foto. MONICA GRANLUND

Här har vi huvudpersonen själv, Lennart Edvardsson, tillsammans med Nanna Hellberg, kulturhandläggare i Orsa. Foto: JÖRGEN WÅGER

Dela sidan:
Annonser:
Brottsofferjouren
Orsa pingis 2
LG Köpman vent

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin