Fler poliser som även Orsa får nytta av

Jörgen Wåger Nyheter

Polisen har ett mål att ha 40 000 anställda om fem år.

Som ett led i det har Polismyndigheten Dalarna återanställt fem personer.

Tre av de fem placeras i Mora.

Polisens höga målsättning är att bli 10 000 fler anställda till år 2024 och för att nå upp till det målet behöver myndigheten jobba på flera fronter. Det handlar dels om att öka intaget till polisutbildningarna, men också om att öka antalet civilanställda.

En annan del handlar om att locka tillbaka personer som tidigare arbetat som poliser, skriver Polisen på sin hemsida.

Tre av fem nygamla poliser placeras som sagt i Mora. Fler poliser i Mora, gynnar förstås även Orsa. Det tillkommer två utredare i norra Dalarna som ingår i bedrägerigruppen samt en utredare som är inriktad mot ungdomsbrott.

– Personer som tidigare arbetat som poliser har en fördel eftersom de snabbt kan gå tillbaka och jobba med uppgifter som kräver att man är utbildad polis i grunden, konstaterar Peter Karlsson, polisområdeschef i Dalarna.

Karlsson säger vidare på Polisens hemsida:

– Det finns ett stort intresse för polisfrågor i samhället idag och det ger oss som arbetsgivare en bra möjlighet att återanställa personer med kompetens som vi tycker att vi behöver.

De två övriga som återanställts är en person som blir stationsbefäl i Borlänge, samt en områdespolis i Krylbo, som blir placerad i Avesta och som hör till lokalpolisområde Falun.

Till sist kan vi nämna att alla brott behöver anmälas, vilket polisen själva ofta brukar påpeka. En del kanske struntar i det, då man inte tycker att det inte är någon idé, att det känns meningslöst att anmäla då man tror att det inte leder till något.

Men det är viktigt att få med alla brott i statistiken, så att en kommun som Orsa kan visa att här händer det så här mycket och därför behövs fler poliser för att få stopp på kriminaliteten.

Bilden. Stefan Dangardt är en av flera som jobbar som presstalesperson inom polisregion Bergslagen. Dangardt och övriga poliser i Dalarna har nu fått tillbaka fem tidigare arbetskollegor som återgått till polisyrket. Foto. JÖRGEN WESTLIN/POLISEN

Dela sidan:
Annonser:
Brottsofferjouren
Orsagrisen
Plåt-Sven

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin