Flera trafikbrott i Orsa under fredagen

Jörgen Wåger Löpsedel, Nyheter

Köra bil utan körkort och dessutom ha en kniv i bilen, det är ingen bra kombination.

Det fick en förare i 30-årsåldern erfara under fredagsförmiddagen.

Dessutom har ytterligare två trafikbrott rapporterats från Orsa under eftermiddagen.

Vi börjar med föraren som stoppades vid Willys Hemma strax före klockan 10.00. Föraren, i dryga 30-årsåldern, saknar körkort och förutom det, så gjorde han sig skyldig till brott mot knivlagen.

– Då han misstänks köra vanemässigt rapporteras han misstänkt för grov olovlig körning. I ett fack på insidan av bilens förardörr låg en kniv, vilket ledde till att han också rapporterades misstänkt för brott mot knivlagen, skriver polisen på sin hemsida.

Efter Hansjövägen stoppades en bil som drog en avställd husvagn strax innan klockan 15.00 fredag.

– Det här blir böter på 2300 kronor. Dels var husvagnen avställd, det är 800 kronor i böter och dessutom saknade husvagnen registreringsskylt och då blir det ytterligare 1500 kronor i böter, informerade polisens presstalesperson Stefan Dangardt.

När vi precis skulle avsluta samtalet såg Dangardt i polisens system ytterligare ett trafikbrott som inträffat i Orsa, då en förare i 45-årsåldern stoppades för kontroll.

– Det här är alldeles färskt, kom in klockan 15.36. Personen saknar körkort. Det står i rapporten att det handlar om grov olovlig körning. Att brottsrubriceringen blir grov olovlig körning, kan bero på att polisen kände igen personen och att de vet att denne vanemässigt kör, trots avsaknad av körkort, sa presstalespersonen om detta tredje trafikbrott i Orsa inom bara lite drygt fem timmar.

Bilden. Polisen har haft fullt upp i Orsa under fredagen med att kontrollera förare som gjort sig skyldig till trafikbrott. Arkivfoto: JÖRGEN WÅGER

Dela sidan:
Annonser:
LG Köpman vent
Brottsofferjouren
Plåt-Sven

Läs även:

Annonser:
Färgad egen annons 250 x 360
Karl Hedin
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360