Förlängd häktningstid till 3 januari

Jörgen Wåger Löpsedel, Nyheter

Det blir förlängd häktningstid för den 50-årige man från Orsa som står åtalad för grovt vållande till annans död.

Det nya datumet är satt till den 3 januari.

Som vi berättat om tidigare skulle det troligtvis bli förlängd häktningstid och nu är det ett faktum. Det är andra gången som häktningstiden förlängs.

Efter att ha suttit anhållen några dagar, häktades mannen i slutet av november. Åtalsdatum var först satt till 12 december, men åklagarna ville ha förlängd häktningstid och fick då till 27 december på sig.

Under torsdagen blev det klart att det nya datumet för åtal är satt till 3 januari.

Det var vid 21-tiden den 23 november som den 50-årige Orsabon körde på en 14-årig flicka och smet från olycksplatsen. Flickan kom från Malungstrakten och var på tillfälligt besök i Orsa den ödesdigra fredagskvällen. Hon klev av en buss och flickan blev strax därefter påkörd av 50-åringen efter Moravägen vid avfarten upp mot Skeer. 14-åringen avled av sina skador.

50-åringen, som flera gånger blivit dömd för olovlig körning och rattfylleri, hölls sig undan två dygn innan han greps i Falun.

Han har tidigare medgett att det var han som körde bilen, men nekar till anklagelsen grovt vållande till annans död. Mannen menar att det var en olyckshändelse.

Mannen är även misstänkt för grov olovlig körning, olovligt avvikande från trafikolycksplats samt vårdslöshet i trafik.

Bilden. Många ljus tändes för den 14-åriga flickan som så tragiskt avled av de skador hon ådrog sig efter att ha blivit påkörd efter Moravägen den 23 november. Arkivfoto: ELAINE LUNDGREN

Dela sidan:
Annonser:
Orsasjön 250 x 149
LG Köpman vent
Brottsofferjouren

Läs även:

Annonser:
Färgad egen annons 250 x 360
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Karl Hedin