Försvarsministern besökte Orsa

Jörgen Wåger Löpsedel, Nyheter

Under lördagen hade Socialdemokraterna i Orsa bjudit in försvarsminister Peter Hultqvist till ett torgmöte utanför Konsum.

Det som Hultqvist främst tog upp var det klassiska för Socialdemokraterna; välfärd, jämlikhet och rättvisa.

Mitt i den brinnande valspurten lyckades Orsas ”Sossar” få hit den dalabördige försvarsministern för ett torgmöte, där han mötte sina väljare och andra nyfikna. Man kan dock inte påstå att det var någon större uppslutning när en av Socialdemokraternas främsta företrädare besökte Ovansiljan.

– De som kom, de kom. Det var klart bättre nu jämfört med för två veckor sedan, då vi hade politikerlördag. Det blåste så mycket och då var det inte många som kom och lyssnade på våra företrädare, berättade Maria Tapper.

Maria Tapper och Magnus Bjurman, företrädare för Socialdemokraterna i Orsa, här tillsammans med försvarsminister Peter Hultqvist, som under lördagen höll tal utanför Konsum. Foto: JÖRGEN WÅGER

Maria som tillsammans med Magnus Bjurman, förste namn på Socialdemokraternas lista i Orsa, flankerade Peter Hultqvist när Orsasajten ville ta en bild.

Den 9 september, nästa söndag, är det val och osäkerheten är större än någonsin när det gäller vad gemene man ska lägga sin röst, enligt många rapporter.

I Orsa gjorde Sverigedemokraterna ett starkt val för fyra år sedan. Hur ser Hultqvist på det inför stundande val?

– Jag kan Orsa för dåligt, så det kan jag inte uttala mig om, var hans korta svar.

Peter Hultqvist har varit försvarsminister i fyra år, frågan är om han sitter kvar efter det så ovissa ödesvalet den 9 september.

– Vi måste bara vinna det här, för rättvisan och välfärdens skull, sa Hultqvist i en kort kommentar innan han skyndade vidare till nästa uppdrag.

Dela sidan:
Annonser:
Plåt-Sven
LG Köpman vent
Orsa pingis 2

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin
Färgad egen annons 250 x 360
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360