Fortkörare klarade sig undan böter

Jörgen Wåger Nyheter

Viltolycka, falsklarm och fortkörare som hade tur.

Det är blåljus inom Orsa kommun det senaste dygnet.

Vid halvsjutiden måndag kväll skedde en älgolycka vid Skansen på Born. Det blev inga personskador och enda skadan på bilen var på en backspegel, som slets bort i sammanstötningen.

Älgen sprang västerut, enligt polisrapporten, och jägare kallades in. Oklart dock om jägaren anträffade älgen i sitt eftersök.

På Parkgatan inträffade ett automatiskt larm på ett äldreboende. Det visade sig som tur vara obefogat, så ingen skada skedd.

En som körde något för fort efter E45 hade tur när han stoppades av polisen vid Vångsgärde, då föraren klarade sig från böter.

– Det är väldigt komplicerat att lagföra någon då man inte har någon fartkamera, så personen slapp böter, trots att det gick för fort, berättade polisens presstalesperson Stefan Dangardt vid lunchtid tisdag.

– Det enda brott vi haft i hela norra Dalarna det senaste dygnet var den släpvagn med en fyrhjuling på som stals i Hansjö natten mot måndag, sa Dangardt.

Det skrev vi om redan under måndagen, men vi kan ta en repris här: Släpet som stals var ett ljusgrått TIAB med reg-nr: GGW755. Fyrhjulingen är en grön Polaris RNG 450 med reg-nr: WRG640.

Dela sidan:
Annonser:
Orsasjön 250 x 149
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand
Plåt-Sven

Läs även:

Annonser:
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Karl Hedin
Färgad egen annons 250 x 360