Förvirring råder om inställd höstmarknad

Jörgen Wåger Nyheter

Marknad eller inte? Den frågan har diskuterats flitigt under eftermiddagen på sociala medier.

På LG Marknaders sida kan man läsa att marknaden är i helgen.

Men faktum är att höstmarknaden i Orsa är inställd.

Det dåliga intresset bland försäljarna under fjolårets höstmarknad gjorde att arrangören, LG Marknader från Borlänge, tidigt beslöt sig för att inte arrangera någon höstmarknad i Orsa 2018.

Det är något som Orsasajten också tidigare skrivit om.

Men i Facebook-gruppen ”Du vet att du är från Orsa när” har det under fredagseftermiddagen diskuterats flitigt om marknadens vara eller inte vara. Flera har kommenterat att de åkt till Orsa för att gå på marknaden, men sedan upptäckt att de inte sett till några marknadsstånd.

– Det har stått klart länge att det inte skulle bli någon marknad, det på grund av dåligt intresse från både säljare och köpare. Jag tänkte i fjol: ”Aldrig mer Orsas höstmarknad”, berättar Bengt Persson, en av flera nasare som hade det kämpigt under förra årets marknad.

Flera har kommenterat att de googlat och sett att det verkligen skulle vara marknad här i Orsa. Går man in på LG Marknaders hemsida, som någon lag ut en bild på, står det att just den här helgen, 28-29 september, så är det höstmarknad i Orsa.

På ett annat ställe, där LG Marknader visar sitt schema, så står inte Orsas marknad med.

Tydligen är det dubbla budskap där, vilket förstås är väldigt olyckligt, inte minst för de som åkt en bit för att besöka höstmarknaden.

– Ja, det är en miss av dem (LG Marknader), det bestämdes redan i somras att höstmarknaden skulle ställas in.

Så här ensam var Bengt Persson på fjolårets höstmarknad. I år blev det ingen alls. Foto: PRIVAT

 

Bengt Persson var rejält besviken på fjolårets höstmarknad, men när den värsta besvikelsen lagt sig funderade han på vad man ska kunna göra för att få liv i marknaden igen.

– En idé som många delar med mig är att öppna upp för loppisen på till exempel delar av nya gångfartsområdet och låta trafiken gå igenom och inte stänga av gatan genom Orsa. Ställ sedan knallar längs med gågatan och gamla gatan förbi allfix och skulle det bli ännu flera knallar, så låt marknaden löpa runt kvarteret.

Persson fortsätter sin idé:

– Ställ en mindre karusell vid området på gamla postens parkering och gamla Järnbirgersparkeringen. Sänk sedan priserna till minst hälften för utsocknes knallar och låt det vara gratis för inhemska försäljare och loppisförsäljare.

– Tanken med detta är att loppisar drar folk både till marknad och karuseller och det hela blir en win win-situation för alla. Desto fler som lockas till marknaden, ju fler knallar blir intresserade, menar Bengt.

Helt klar intressanta förslag från Bengt Persson. Bara att hoppas de styrande tar till sig idéerna och ser till att marknaden får nytt liv och blir intressant för både säljare och köpare och alla andra som tycker om att besöka marknader.

Angelica Sundberg hittade den här informationen om höstmarknaden. Inte undra på att det är förvirrat.

Dela sidan:
Annonser:
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand
Orsasjön 250 x 149
Brottsofferjouren

Läs även:

Annonser:
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Färgad egen annons 250 x 360
Karl Hedin