Full fart i ishall och i Grönklitt under höstlovet

Jörgen Wåger Löpsedel, Nyheter

Höstlovet är en kär tradition och i samband med det kan ungdomar, och övriga, ägna sig åt såväl skidåkning som att åka skridskor.

I övrigt finns det en hel del att göra för de höstlediga ungdomarna i Orsa.

Höstlovet har kommit ungefär halvvägs och än finns det tid för att hitta på något roligt med kompisarna eller familjen. För de som inte vet vad de ska göra de kommande lediga dagarna, kommer Orsasajten här med lite tips.

Den gångna helgen kunde Grönklitt ha sin längdpremiär tack vare sparad konstsnö från fjolårssäsongen. Under gårdagen kom det en hel del den naturliga vägen och tisdag eftermiddag informerade Grönklitt att det fanns 1,7 kilometer spår att åka i.

Den snö som kom nere på byn under tisdagen, försvann som befarat rätt snabbt, men i Grönklitt är det vinter, i alla fall så pass att de skidsugna kan få åka så att de blir nöjd.

Här har vi ett par yngre förmågor, som under tisdagen var på glid i Grönklitt. Framtidens skidstjärnor heter Max, 6 år, med 3-åriga lillsyrran Mimmi i bakhasorna. Foto: MARCUS LAGGAR

I samband med höstlovet öppnas också ishallen traditionsenligt för allmänheten. Mellan klockan 10.00-12.00 varje dag under höstlovet, kan de som vill åka skridskor göra det. Första timmen är det utan klubba och puck som gäller, sedan är det dem som vill använda klubba och puck, deras tur att nyttja isen.

– Det är inte lika många som under jullovet, men det är en hel del här, runt 20-25 varje dag, berättade vaktmästaren Michael Jackson under tisdagen.

Sedan måste vi påminna om att elljusspåret, bredvid ishallen, gör skäl för namnet. Det går inte att åka skidor än, som nog alla förstår, men det duger gott för en jogging/löprunda för de som tycker om det. Dock kan det vara lite blött efter tisdagens snöfall. Med tanke på att vi i helgen ställde tillbaka klockan en timme, blir det fort mörkt om dagarna, men elbelysningen runt spåret gör att man kan ta en motionsrunda även fast solen gått ner för längesen.

För de som gillar bio, visas det filmer på Röda Kvarn varje dag den här veckan.

Här ser ni hela bioprogrammet som visas under höstlovet. Foto: RÖDA KVARN

Kommunen arrangerar en hel del aktiviteter för ungdomarna. Under torsdagen har man följande aktivitet i Kulturhuset, skaparsalen: Scratch Junior. Programmera på Ipad, ta gärna med egen Ipad om du har. För dig i årskurs 2-6, klockan 14.00-15.30.

Under torsdagen arrangerar Ungdomens Hus en resa till Boda Borg. Det är årskurs 6-9 som är välkomna där, men det är lite bråttom för det krävs föranmälan och platserna är begränsad till 40 stycken.

På fredag har Ungdomens Hus just fredagsbio. Klockan 17.00 är det bio för de ungdomar som går i årskurs 4-6 och klockan 19.00 är det högstadieungdomarnas tur att kolla på film.

Vi kan också berätta att det är familjebad i simhallen på torsdag klockan 17.00-20.00. Är man under 18 år måste man ha vuxet sällskap med sig.

Till sist kan vi berätta att för de som vill bara sitta och läsa en stund, eller låna hem en bok, så har biblioteket öppet 10.00-18.00 vardagar och lördagar 10.00-14.00.

Vill man ringa till biblioteket så är det telefonnummer: 0250 – 55 22 61.

Vill man anmäla sig till resa med Ungdomens Hus eller bara ringa och höra vad man gör där så ska man ringa: 0250 – 55 24 12.

Simhallen har numret: 0250 – 55 21 90.

Hoppas ni hittar nån aktivitet som passar just ER.

Jag har säker missat fina höstaktiviteter, men skicka ett mail eller skriv på Facebook, så fyller jag på. E-post: jorgen@orsasajten.se

Så här såg det ut på allmänhetens åkning vid 11-tiden under onsdagen. Foto: MICHAEL JACKSON

Dela sidan:
Annonser:
Plåt-Sven
Brottsofferjouren
Orsagrisen

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin