Glassig invigning av femstjärnig camping

Jörgen Wåger Löpsedel, Nyheter

I början av februari blev det officiellt att Orsa camping tilldelas sin femte stjärna.

Under tisdagen var det invigning av Dalarnas första femstjärniga camping.

– För mig har Orsa camping varit femstjärnig länge, menar John Strand.

47-årige Strand klev den 7 januari i år in som ny vd och koncernchef för Grönklittsgruppen. Han invigningstalade tillsammans med kommunalrådet Mikael Thalin när Orsas femstjärniga camping officiellt invigdes.

En invigningsceremoni som hölls mellan tennisbanorna och Orsa Bowlings uteservering, som var välbesökt. Besökarna bjöds på lite smått och gott och inte minst var glassen och godisregnet populärt bland de yngre.

Som tur är, så var godisregnet det enda regnet som föll under invigningen.

Det var riktigt högtidligt med både kommunalråd och vd som klippte det traditionella bandet som tillhör en invigning medan Carl Lovar blåste en fanfar och förkunnade att Orsa camping går in i sin första sommarsäsong som femstjärnig.

– För mig var det självklart att vi skulle få den femte stjärnan. Jag har varit här innan jag blev koncernchef och tycker den har varit femstjärnig tidigare, menar Strand.

– Det är heller inte mycket vi behövt göra för att få den femte stjärnan, men vi har bland annat investerat i våra serviceanläggningar.

En redan populär camping, har nu blivit ännu mer populär, konstaterar han.

– Ja, så är det. Efter att vi fick den femte stjärnan har det bokats fler nätter på vår anläggning, så den här femte stjärnan är jätteviktig för oss.

– Och campingen är väldigt bra. Här kan en familj lätt vara här en vecka och ha aktiviteter hela tiden, det här är som en resort, säger en stolt John Strand.

Stolt var även Mikael Thalin. Kommunalrådet drog en historielektion för besökarna och berättade om striden och de heta diskussionerna som pågick om det som i slutet av 1800-talet var ett eftertraktat sandtag till att 2019 vara en femstjärnig camping.

– Jag brukar säga att vi i Orsa har mycket att vara stolta över och det här betyder att vi Orsabor har ytterligare något att vara stolt över.

För jämtlänningen som numera bor i Stockholm har det varit ett hektiskt första halvår som ny vd och koncernchef för Grönklittsgruppen.

– Det har varit intensivt att sätta sig in i en ny verksamhet, men det är ett fantastiskt företag och det har varit jätteroligt, summerar John sina första sex månader på posten.

Med hemmet i Stockholm och anläggningar runt om i Sverige, så har det blivit en hel del timmar i bil redan.

– Här i Orsa är jag två, tre dagar i veckan. Jag vill vara ute i verksamheten så mycket som möjligt och har kört 3200 mil sedan jag började.

Grönklittsgruppen har fler femstjärniga campingar, men Orsa är först i Dalarna.

– Det finns bara 16 femstjärniga av totalt 600 campingplatser i Sverige och det ville vi gärna göra en grej av, förklarar John den högtidliga invigningen.

Grannkommunens camping står alltjämt på fyra stjärnor, men koncernchefen hoppas att Mora blir nummer två i Dalarna.

– Nu tar vi sikte mot att göra även Moraparkens camping femstjärnig, avslutar John Strand.

Bilden längst upp. Kommunalrådet Mikael Thalin och Grönklittgruppens vd John Strand klipper invigningsbandet. Värdinnorna Terese Alfredsson och Cissi Difs håller i bandet. Carl Lovar (lite skymd) spelar en fanfar medan Bärra och ”GB-glassgubben” tittar spänt på vad som ska hända. Foto. JÖRGEN WÅGER

En hel del folk hade ”parkerat” sig på bowlingens soldränkta uteservering för att vara med om invigningen av Dalarnas första femstjärniga camping. Foto. JÖRGEN WÅGER

Carl Lovar spelade en fanfar i samband med bandklippningen. Grönklittgruppens koncernchef John Strand och Cissi Difs lyssnar på den duktige Orsamusikern . Foto. JÖRGEN WÅGER

Här ser vi ”bandvärdinnorna” Cissi Difs och Terese Alfredsson tillsammans med maskoten Bärra och ”GB-glassgubben”. Foto. JÖRGEN WÅGER

Putte Ollars och sambon Louise Holback med dottern Märta var några av alla de gäster som var med på invigningen. Foto. JÖRGEN WÅGER

En helikopter lämnar den femstjärniga campingen. Kanske var det kungen som var på ett snabbesök, skämt åsido. Foto. JÖRGEN WÅGER

Trots att det är drygt en vecka kvar till midsommarens anstormning, så är det en del gäster redan nu på Orsa camping. Foto. JÖRGEN WÅGER

En fantastisk flygbild över den numera femstjärniga campingen och utsikt över vackra Orsasjön. Foto: ORSA CAMPING

Ytterligare en underbar flygbild över Dalarnas vackraste camping, åtminstone den första femstjärniga. Foto: ORSA CAMPING

Läs även:

Dela sidan:
Annonser:
Plåt-Sven
LG Köpman vent
Brottsofferjouren

Läs även:

Annonser:
Färgad egen annons 250 x 360
Karl Hedin
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360