Trafikbrott och meningslös förstörelse

Jörgen Wåger Nyheter

Stå till svars för grov olovlig körning.

Det väntar en man som stoppades efter E45.

Övriga brott som hänt är drograttfylleri och meningslös förstörelse av husvagn.

När Orsasajten fredag eftermiddag gjorde en koll med polisen, så berättade presstalespersonen Stefan Wickberg om ett trafikbrott där rubriceringen lyder; Grov olovlig körning.

– Bilen var både avställd och hade körförbud samt att föraren dessutom saknade körkort.

Den som ertappades var en man i 30-årsåldern och denne har efterräkningar att vänta. Den här händelsen ska ha inträffat endera under torsdagen eller i dag, fredag (12/7).

Under torsdagen upptäckte Anders Wesström och Kristina Sundkvist något som går under avdelningen: Meningslös förstörelse.

Paret skulle hämta sin husvagn som stått på vinterförvaring nära gamla Stackmora skola. Då upptäcktes att någon roat sig med stenkastning mot husvagnen.

– Det var tre stora hål i framrutan och en sten hittades inne i husvagnen. Vad är det för j-a svin som rör sig runt i byn och gör detta? undrar en arg och besviken Kristina.

– Så jäkla onödigt jobb för oss, konstaterar Kristina och Anders som gärna tar emot tips på vem/vilka som kastat sten mot deras husvagn.

Händelsen är inte polisanmäld, men allt bör anmälas. Även fast det inte leder till något i nuläget, så kan alla anmälningar i förlängningen leda till fler poliser i området.

Att det är polisbrist är välkänt, inte minst framkommer det när polisen många gånger får prioritera bort vissa händelser som anmäls för att närmaste patrull är för långt bort.

Strax innan 21.30 torsdag kväll blev det lite dramatik efter Moravägen. Ett ”gäng” kossor uppehöll sig efter vägen.

– Men ägaren var riktigt snabb här. Det tog bara ett par minuter efter att vi fått in larm om det här, så hade ägaren fått korna till rätt ställe igen, berättade presstalesperson Wickberg.

I onsdags kväll vid åttatiden ertappades en bilist som misstänks för drograttfylleri. Det var en man i 30-årsåldern som stoppades vid Trunna, enligt polisrapporten.

– Det här var allt som stod i rapporten, påpekade Wickberg.

Natten mot torsdagen kom det in ett telefonsamtal till polisen om ”bilar som kör runt som idioter i Orsa”. Larmet kom in klockan 01.18 onsdag natt och buskörningen ska ha inträffat på Storgärdet.

– Det är väl så kallad motorburen ungdom som varit i farten. Det skickades en patrull som på plats gjort någon form av bedömning. Det blev ingen brottsanmälan av det här.

Sedan kan vi återknyta till det Orsasajten skrev om i onsdags om de tre personerna som förra fredagen (5/7) på parkeringen vid ICA gick på äldre personer och bland annat försökte få dem att lämna ut sina personuppgifter.

– Vi har ett par liknande händelser som inträffat i Örebro nyligen. Personer som går på äldre och påstår att de måste betala 1200 kronor för brandskydd. De kräver att man ska betala direkt och försöker lura de äldre att avslöja sitt bank-ID. Betalar man inte det, så hotar de här bluffmakarna med kronofogden.

– När någon hotar med kronofogden kan en del bli rädd och betalar då direkt. Men i det här fallet var det en som inte gick på det hela utan han förstod vad det var frågan om och sa bara: ”Ta kontakt med kronofogden ni…”

Angående händelsen vid ICA i Orsa så diskuteras den i Facebookgruppen Samverkan mot brott i Mora/Orsa.

Det ska dock poängteras att än så länge har det inte kommit in någon brottsanmälan om att någon verkligen blivit utsatt för bedrägeri.

Personen som filmade trion vid ICA (då försvann trion) kan ha förhindrat att brott, men de här bluffmakarna lär säkert prova på andra ställen så det gäller att vara vaksam på det här, varnar också polisen.

Så här såg framrutan på Kristina och Anders husvagn ut när de skulle hämta den efter vinterförvaring. Foto. PRIVAT

Läs även:

Dela sidan:
Annonser:
LG Köpman vent
Plåt-Sven
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand

Läs även:

Annonser:
Färgad egen annons 250 x 360
Karl Hedin
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360