Grusbil körde av vägen – älg påkört av tåg

Jörgen Wåger Nyheter

Grusbil körde av vägen och två älgar som fått sätta livet till.

Det var vad polisen hade att berätta om de två senaste dygnen.

Vid 08-tiden i dag, torsdag, hamnade en grusbil i diket i närheten av Slättbergsbadet. Oklart dock varför den hamnade vid sidan av vägen.

– Det blev ingen utryckning från vår sida och föraren blev inte skadad, berättade polisens presstalesperson Stefan Dangardt för Orsasajten vid 17-tiden torsdag.

En älgko fick sätta livet till när djuret kom i vägen för ett tåg i närheten av Bälterängsbäcken, efter Inlandsbanan. Det här skedde vid midnatt mot onsdag.

– Älgkon hade en kalv med sig, men det står inte hur det gick med den.

Sedan anmälde en jägare torsdag eftermiddag att han i trakterna av Emådalen skjutit en trafikskadad älg och att den troligen blivit påkörd av någon som inte anmält det hela.

– Jägaren menar att älgen var trafikskadad då han sköt den och att det här är en smitningsolycka.

Jägaren ville också att den trafikskadade älgen inte skulle räknas med i den ordinarie kvoten av älgar som får skjutas i trakterna av Emådalen.

– Men det är något som Länsstyrelsen får ta beslut om, poängterade polisens presstalesperson.

OBS! Enligt vad som stod i polisrapporten, som presstalespersonen läste ur, så omnämns där Skattungbyn, att där skedde olyckan mellan tåg och älg. Men tittar man på en karta så ligger Bälterängsbäcken, som också nämns i polisrapporten, efter Inlandsbanan. Det blev lite förvirrat ett tag, särskilt som det inte går några tåg numera på banan till Skattungbyn. Har också fått svar från en eftersöksjägare som varit inblandad att fel position angavs först. Då är det utrett.

Det blev fel även när det gäller grusbilen som körde av vägen. Enligt polisrapporten, så ska olyckan ha skett i Mickelvål, men en uppmärksammad läsare berättade att olyckan skedde vid Slättbergsbadet. Polisen bekräftade också att de geografiska lägena som står i polisrapporterna inte alltid stämmer, det på grund av att alarmoperatörerna som tar emot samtalen inte ens sitter i Dalarna och inte har någon riktig koll på det geografiska läget i länet, allra minst inom Orsa kommun, tycks det.

Bilden. En älg blev påkörd av ett tåg natten mot onsdag och en jägare sköt en trafikskadad älg under torsdagen. Älgarna på bilden har, som ni förstår (då man ser snö), inget med händelserna ovan att göra. Arkivfoto. JÖRGEN WÅGER

Dela sidan:
Annonser:
Orsasjön 250 x 149
Orsa pingis 2
Brottsofferjouren

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360