Här kommer häftiga bilar på rad

Jörgen Wåger Löpsedel, Nyheter

I samband med lottdragningen av Chevan från 1937 arrangerades sista veteranbilsträffen.

Det med relativt färska föreningen Orsa Veteranbilsklubb.

Klubben som varit väldigt aktiv i försäljningen av de 2 5oo lotterna.

– Jag vill rikta ett stort tack till Orsa Veteranbilsklubb som gjort ett fantastiskt jobb, sa Ann-Marie Fröjd från IOGT-NTO, som varit ansvarig för lottförsäljningen, när vinnaren av Chevan från 1937, Orsabördige Johnny Jansson, som numera bor på Öland, presenterades vid 15-tiden lördag.

Det här var sjätte året som IOGT-NTO sålde lotter där förstapriset var en veteranbil. 2 500 lotter såldes till ett pris av 100 kronor styck, vilket inbringade 250 000 kronor, minus det Chevan från -37 kostade.

– Det är tack vare lotteriet som vi kan ha Röda Kvarn levande. Det är inte lätt att driva en bio på landsorten, men vi klarar det tack vare det här lotteriet. Så ni som inte vann något, ni har varit med och gett bidrag så att Röda Kvarn kan leva vidare, poängterade en tacksam Ann-Marie Fröjd.

Veteranbilsklubben har via sina träffar den här sommaren sett till att många lotter blivit sålda. Men det fanns en särskild person som på egen hand ”krängt” iväg extremt många lotter, som Fröjd också riktade ett särskilt tack till.

– Vi hade som sagt 2 500 lotter som skulle säljas och alla tog slut. Den sista lotten såldes förra helgen under gammeldagsmarknaden här i Orsa.

– Då vill jag nämna Karin Erikes. Hon är helt otroligt duktig på att sälja lotter och hon själv har säkert sålt 1 200-1 300 lotter, menade Ann-Marie.

Det var många fina bilar som visade upp sig under veteranbilsträffen lördag eftermiddag. Här är en av de snyggare, enligt redaktörn. Foto. JÖRGEN WÅGER

Överskottet av lotteriförsäljningen går som sagt till Röda Kvarn. Nästa år fyller bion 100 år och då passade Anne-Marie Fröjd att skicka en hälsning till Orsa Veteranbilsklubb.

– Bion fyller ju 100 år och då vore det väl bra att sända lite bilfilmer. Jag utmanar klubben att hjälpa till att ta fram lite bra filmer.

Till sist måste vi bara nämna bilvinnaren Johnny Jansson igen. Helt chockad fick han i livesändning, när Fröjd ringde upp den lycklige vinnaren, veta att just han hade dragits som ägare av Chevan från 1937.

Det på en lott som han fått av sin pappa, Allan Jansson, i julklapp och Allan som i sin tur hade köpt lotterna sin dotter, Johnnys syster alltså, Katten Jansson på Circle K.

Orsasajten uppmärksammade det här redan i går med ett rejält reportage med en smått chockad Johnny, som hade svårt att förstå att just han vann den 82 år gamla Chevan.

Johnny blev också en enormt uppskattad vinnare och han har fått ta emot otroligt många grattis via inte minst Facebook.

– Jag måste erkänna att jag är otroligt rörd av alla gratulationer och fina ord jag fått, känns lika stort som vinsten i sig, hälsar Johnny via Orsasajten till alla som grattat honom.

Under lördagen utlovade vi att det skulle komma fler bilder från sommarens sista veteranbilsträff och dessa kommer här.

Håll till godo.

Bilden längst upp. Johan Nyberg är ordförande i Orsa Veteranbilsklubb som anordnat ett flertal uppskattade träffar i sommar. I lördags var det sista, men nya tag inför 2020. Här rattar han iväg under lördagens cruising. Foto. JÖRGEN WÅGER

Här presenterar Kristina Myrlund och Maud Persson, som var ansvarig för själva lottdragningen, samt Ann-Marie Fröjd vinnaren av Chevan från 1937; Johnny Jansson. Foto. JÖRGEN WÅGER

Foto. JÖRGEN WÅGER

Foto. JÖRGEN WÅGER

Välkände Orsaprofilen Berra Modin, som sedan ett antal år bor i Italien, var intresserad besökare då alla fina bilar visades upp. Foto. JÖRGEN WÅGER

Foto. JÖRGEN WÅGER

Foto. JÖRGEN WÅGER

Celinn Björklund och Johan Nyberg, från veteranbilsklubben, har här fått upp en av vinnarna på scenen; Yngve Mattsson, som vann en korg med lite gott & blandat, men som här håller ett par flaskor i handen. Foto. JÖRGEN WÅGER

En ambulans behövs vid varje tillställning… Foto. JÖRGEN WÅGER

Foto. JÖRGEN WÅGER

Foto. JÖRGEN WÅGER

Här har vi ett av de häftigare inslagen på veteranbilsträffen. Foto. JÖRGEN WÅGER

Bilarna rullar i en strid ström ut mot centrala Orsa för lite cruising under lördagseftermiddagen. Foto. JÖRGEN WÅGER

Foto. JÖRGEN WÅGER

Foto. JÖRGEN WÅGER

Foto. JÖRGEN WÅGER

Foto. JÖRGEN WÅGER

Här har vi Chevan från 1937 som en chockad Johnny Jansson vann. Foto. JÖRGEN WÅGER

Foto. JÖRGEN WÅGER

Foto. JÖRGEN WÅGER

Två häftiga ”åk” bredvid varandra. Foto. JÖRGEN WÅGER

Foto. JÖRGEN WÅGER

Foto. JÖRGEN WÅGER

Det fanns även en åldrig motorcykel på plats. Häftigt. Foto. JÖRGEN WÅGER

Anders Rehnmark gjorde som ungdomarna gör, ägnade telefonen mycket tid. Foto. JÖRGEN WÅGER

Ser ni veteranbilsträffens yngsta (troligen) deltagare i baksätet i barnstol? Foto. JÖRGEN WÅGER

Foto. JÖRGEN WÅGER

Foto. JÖRGEN WÅGER

Foto. JÖRGEN WÅGER

Foto. JÖRGEN WÅGER

Foto. JÖRGEN WÅGER

Foto. JÖRGEN WÅGER

Foto. JÖRGEN WÅGER

Ordföranden i veteranbilsklubben, Johan Nyberg, och hans kompisar hade riktigt tur med vädret i lördags, den sista veteranbilsträffen den här sommaren. Fortsättning följer nästa år. Foto. JÖRGEN WÅGER

Läs även:

Dela sidan:
Annonser:
Orsasjön 250 x 149
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand
Brottsofferjouren

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360