Har någon sett försvunna Agnes?

Jörgen Wåger Löpsedel, Nyheter

Har någon sett försvunna Agnes?

Hon försvann från ett hem i Mora den 26 januari.

– Hon är fortfarande borta, informerar polisens presstalesperson Christina Hallin.

Polisen har fått tillåtelse av Agnes vårdnadshavare att publicera en bild på deras dotter. Då hon har sitt boende i Mora, finns chansen att hon har en kompis i Orsa med omnejd som möjligen vet var Agnes håller hus. Kontakta då polisen på telefonnumret 114 14 och hänvisa till ärendenummer 5000-K107137-19.

En anmälan om människorov gjordes förra veckan, men åklagaren har beslutat att inte inleda någon förundersökning i ärendet.

Kammaråklagare Eva Wintzell vid Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet har idag beslutat att en förundersökning inte skall inledas eftersom det inte finns anledning anta att brott har förövats, skrev polisen på sin hemsida i fredags (8/2).

Agnes försvann lördagen den 26 januari och den 17-årige tjejen har alltså varit försvunnen i drygt två veckor.

– Hon har inte anträffats, berättade Christina Hallin för Orsasajten vid 16-tiden måndag.

Samma dag som hon försvann (26/1) ska flickan ha fångats på bild av en övervakningskamera från ett köpcenter i Sollentuna, skriver Dalarnas Tidningar.

Men därefter verkar Agnes vara spårlöst borta. Polisen tror dock att hon kan uppehålla sig kring huvudstaden.

– Hon har försvunnit förut och då är det just Stockholm som hon har tagit sig till, bekräftade polisens presstalesperson för Orsasajten.

Agnes är cirka 1,55 meter lång med smal kroppsbyggnad. Hon har mörkblont hår med ljusa slingor. Vid försvinnandet ska hon haft en blå eller lila jacka med pälskrage. Med sig ska hon ha haft en blågrön ryggsäck.

Bilden. 17-åriga Agnes har varit försvunnen sedan den 26 januari. Vet någon var hon uppehåller sig, vänligen kontakta polisen. Foto: PRIVAT

Dela sidan:
Annonser:
Plåt-Sven
Brottsofferjouren
Orsa pingis 2

Läs även:

Annonser:
Färgad egen annons 250 x 360
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Karl Hedin