Har någon sett försvunna Tenso?

Jörgen Wåger Löpsedel, Nyheter

Tänk att ta en löptur med en hund som är van att springa lös.

Och helt plötsligt är hunden spårlöst borta.

Det var precis vad som hände mor och dotter; Katarina och Emelie Hoffer.

– Det är fruktansvärt, säger Emelie när Orsasajten pratar med ”lillmatte” vid halvfyratiden tisdag eftermiddag.

Blandrashunden Tenso försvann måndag kväll nära kraftverket i Skattungbyn. När undertecknad får tag i Emelie, har Tenso snart varit borta i ett dygn. Mor och dotter har ingen aning om vart deras kära familjemedlem tagit vägen.

– Vi har folk som hjälper oss att leta, men ingen har sett honom sedan vi såg honom senast under vår löptur, berättar Emelie.

Det var vid 18-tiden under måndagen som Emelie tog en träningsrunda tillsammans med sin mor och deras två hundar. Båda hundarna är vana att springa lös, men någonting gjorde att Tenso helt plötsligt bara försvann.

– Jag sprang först, hundarna var efter mig och mamma längre bak. Jag svängde runt ett hörn och när jag kikade bakåt, såg jag inte hundarna och när jag kallade på dem, så kom bara den ena. Jag antog då att Tenso sprungit till mamma, berättar Emelie.

Men det hade han inte gjort. När Katarina kom fram till sin dotter, så fanns bara en hund i sällskapet. Tenso var borta.

– Det tog kanske tio minuter innan vi förstod att han var borta. Allt är väldigt märkligt. Det brukar inte vara några som helst problem att springa med hundarna.

I Facebookgruppen Andra chansen Mora Orsa står det i efterlysningen att Tenso blev skrämd av ett skott.

– Men vi är inte helt säkra på det. Tenso är skotträdd, inte den andra hunden. Vi hörde att det smällde och det kan vara det som gjorde att Tenso blev rädd och sprang iväg.

Men ingen såg exakt när Tenso drog iväg, utan helt plötsligt var han bara borta.

– Det var ungefär vid kraftverket i Skattungbyn som han försvann. Det hela är så märkligt. Han är superlydig och följer alltid oss, men i och med att vi hörde en smäll, så misstänker vi att det var det som skrämde Tenso.

– Det är mest skog där och vi har ingen aning om vilket håll han ens sprang, då ingen av oss såg när han stack.

Det här är första gången som Tenso försvinner.

– Ja, det har aldrig hänt förut. Han kommer alltid direkt man kallar på honom, men inte den här gången.

Katarina och Emelie vädjar om hjälp att hitta sin kära Tenso. Försvinnandet är polisanmält och efterlysning har lagts ut på ett par Facebookgrupper.

– Det här är fruktansvärt, vi hoppas hitta honom snart, säger Emelie.

Har någon sett Tenso och kan komma med något tips var han kan tänkas vara, skulle mattarna bli oerhört tacksamma om ni tog kontakt: Emelie (0766-277 129) eller Katarina Hoffer (0736-410 677).

Vi kan tillägga att i efterlysningen så står det bland annat:

”Tenso kan ha sprungit långt. Locka på honom om ni ser honom, han kan skälla aggressivt vid rädsla men bits ej. Han är oftast lugnare med personer han uppfattar som kvinnor än med män.”

Bilden. Så här ser Tenso ut, hunden som under måndagskvällen försvann ungefär i höjd med kraftverket i Skattungbyn. Foto. PRIVAT

Dela sidan:
Annonser:
Orsa pingis 2
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand
LG Köpman vent

Läs även:

Annonser:
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Karl Hedin