Inbrott i fritidsstuga

Jörgen Wåger Nyheter

En fritidsstuga vid Gäsjön har under sommaren haft påhälsning av objudna gäster.

Det upptäckte ägaren under helgen.

Senast ägaren besökte sin stuga i Gäsjön var kring midsommar. Därefter har denne inte var där förrän nu i helgen och det var då det upptäcktes att det skett ett inbrott.

Anmälan inkom vid 08.30 söndag morgon, men de oinbjudna gästerna kan ha ha gjort sitt besök från strax efter midsommar till någon gång förra veckan. Det var omöjligt för ägaren att säga exakt när.

– Det går ingen väg till stugan, så gärningsmännen, ägaren menar att det var flera, måste ha kommit via sjön, berättade polisens presstalesperson Stefan Dangardt vid 14-tiden måndag.

Gärningsmännen har brutit upp ett fönster, men sedan ska de, enligt uppgift, ha tagit ut det de stal genom dörren och sedan låst efter sig. Det är i alla fall vad som stod i polisrapporten, informerade Dangardt.

Det som stulits är en gasolkamin, gasoltub, gasolkök och vattendunk. Tjuvarna, åtminstone en av dem, måste ha sett lite dåligt. Hur ska man annars tolka att ägaren även blivit av med ett par läsglasögon som fanns i stugan.

Inbrottet kan som sagt ha skett när som helst någon gång under sommaren.

En lite mer färsk händelse, är den viltolycka som anmäldes klockan 7.37 i dag, måndag morgon. En älg har blivit påkörd cirka en mil norr om Orsa. Älgen dog av sammanstötningen. Inga personskador rapporterades, men bilen fick lov att bärgas från platsen. Bland annat var framrutan krossad och taket intryckt.

Dela sidan:
Annonser:
Plåt-Sven
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand
Brottsofferjouren

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin