Inbrott i lägenhet efter Järnvägsgatan

Jörgen Wåger Löpsedel, Nyheter

Under söndagen stod att läsa på Orsasajten att det var en lugn helg när det gäller polisärenden inom kommunen.

Tyvärr visade det sig inte stämma.

Inbrott och stöld har inträffat, kom det fram under måndagen.

I en lägenhet på Järnvägsgatan upptäcktes ett inbrott under söndagseftermiddagen.

– Någon gång mellan klockan 13-16 har inbrottet skett. Saker låg huller om buller i lägenheten och bland annat blev en dator stulen, berättade polisens presstalesperson Tommy Lindh vid 14-tiden måndag.

Sedan har Hansjö Fritid råkat ut för stöld. Så här skrev ägaren på Facebooksidan ”Samverkan mot brott i Mora/Orsa” måndag förmiddag:

– Tydligen några xxxx som stryker runt på nätterna i Orsa. I natt har någon snott en båttank, bensindunk och slangat diesel för mig på sandhed. De kanske har varit på fler ställen? Någon som sett nåt?

Som svar på sin fråga kom det:

– Det slangades bensin i Lisselhed förra helgen.

När Orsasajten hade kontakt med ägaren av Hansjö Fritid under måndagen var han inte säker på om stölden skett natten mot måndag.

– Men någon gång under helgen i alla fall.

Det här var andra gången på en vecka som han blivit drabbad. Förra veckan råkade han ut för den kvartett litauer som stoppades i Borlängetrakten med 12 sadlar som hade stulits från Leksands Ridklubb. Natten innan hade de hyrt en stuga i Hansjö Stugby, men kunde/ville inte betala för sig.

Fyra litauiska män i 20-årsåldern stoppades i Borlänge tisdag natt då de färdades i en svart svenskregistrerad Saab 95. I bilen fanns de stulna sadlarna.

– Det var de fyra som var här och det var den bilen de hade.

Under söndagen skrev vi om att en person sett ett skadat rådjur, troligen efter en kollision med bil, och som i sin tur anmält det till en jägare. Jägaren sökte under söndagen efter det skadade djuret, men gick bet.

– Rådjuret hängde med huvudet och haltade sig fram, men tydligen tillräckligt snabbt så att jägaren inte fick fatt i det, konstaterade presstalesperson Lindh.

Dela sidan:
Annonser:
Orsa pingis 2
Orsasjön 250 x 149
Brottsofferjouren

Läs även:

Annonser:
Färgad egen annons 250 x 360
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Karl Hedin