Inbrottsförsök bedrägeri och brand

Jörgen Wåger Löpsedel, Nyheter

Inbrottsförsök, bedrägeriförsök, viltolycka och torrkokning.

Det var en kort sammanfattning av helgens blåljusutryckning.

Vid 22.30 lördag fick brandkåren larm om att det brann i ett flerfamiljshus på Storgärdet.

– Det hade faktiskt brunnit på grund av torrkokning, men när styrkan kom till platsen var det släckt. Vi undersökte ventilationen med värmekamera innan vi lämnade platsen, berättade Johan Bodins, Brandkåren Norra Dalarna.

Bara en kvart senare lördag kväll fick brandkåren ta en tur till Orsaskolan, då någon larmat om en misstänkt brand.

– Det var en förbipasserande som hade hört ett larm och tyckte sig se ett orange sken. Men det var ingen brand. Skenet som personen såg, kom nog från en ljusstake, trodde Bodins.

Och larmet som hördes var inbrottslarm.

– Men styrkan kunde inte se något som tydde på inbrott, konstaterade Bodins.

En Orsabo fick nog en smärre chock när han fick veta att denne ska ha beställt flera Iphones till ett sammanlagt värde av cirka 70 000 kronor.

– Personen fick ett sms från en okänd där det stod att fakturaköpet hade godkänts. Målsägaren ringde upp numret och fick då höra att denne ska ha beställt Iphones för 70 000 kronor, men målsägaren har inte beställt några telefoner och han har varken sett någon faktura eller telefoner, berättade polisens presstalesperson Stefan Dangardt söndag eftermiddag.

– Det kan vara någon som använt en annan persons identitet. Förundersökningsledaren har lagt ner ärendet, då det inte går att styrka brott och det framgår inte om målsägaren blivit av med några pengar, det verkar inte så i alla fall.

Lördag kväll, klockan 22.10, anmälde ett par att det pågick ett försök till inbrott i deras lägenhet i centrala Orsa.

– Först ska någon ha knackat på dörren och när paret inte öppnade, så började de bryta i dörren.

Polisen skickade en patrull och den konstaterade att det fanns brytmärken på dörren.

Men inbrottsförsöket fullföljdes aldrig av någon okänd anledning.

– Brottsrubriceringen i det här fallet är försök till stöld, informerade presstalespersonen.

Natten mot söndag skedde en viltolycka efter södra Bergvägen. Strax efter klockan 02.00 anmälde en bilförare att han kört på ett rådjur. Det blev inga personskador, men rådjuret avled. Bilen fick skador på fronten.

Sedan har det i helgen kommit in anmälan om buskörning i rondeller.

– Det här är inget nytt, det kommer in anmälningar då och då om buskörning, oftast fredagar och lördagar. Vi hade ingen patrull att skicka, men polisen i Mora har underrättas om problemet, sa Stefan Dangardt.

Bilden. Brandkåren fick rycka ut till Storgärdet lördag kväll, det då någon kokat torrt på spisen så att det tagit eld. Nu var det redan släckt när brandkåren kom till platsen. Bilden är från ett annat tillfälle då brandkåren tvingades rycka ut till Storgärdet. Arkivfoto. JÖRGEN WÅGER

Dela sidan:
Annonser:
LG Köpman vent
Brottsofferjouren
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360