Inte anlagd när mopedbil brann

Jörgen Wåger Löpsedel, Nyheter

Bilbranden på Tjädervägen var inte anlagd.

Det var heller ingen riktig bil som brann.

Det var en mopedbil som började brinna.

Ingen blev skadad, som tur var.

– Hon är okej, berättar Veronica Slottgård om dottern Linn som körde den mopedbil som helt plötsligt började brinna.

Det var strax före midnatt natten mot söndag som det kom ett larm om brand och första uppgifterna talade om att det var en bil som brann.

– Det var Linns mopedbil som började brinna under färd. Hon tog sig ur och kort där på var hela bilen övertänd, berättar mamma Veronica.

Dottern Linn klarade sig som tur var helt oskadd, men den tidigare mopedbilen blev det vara en skrothög av.

Nästan på timmen ett dygn tidigare brann en personbil som stod parkerad utanför gamla biblioteket, som numera är en förskola. Enligt polisen var det en anlagd brand. När det sedan kom ett nytt larm om en ”brinnande bil” 23 timmar senare, är det väl inte så konstigt om det kommer funderingar om även den var anlagd.

Men så var alltså inte fallet. Branden efter Tjädervägen på Berget handlade om en mopedbil som helt plötsligt började brinna under färd, men som tur var tog sig föraren Linn på behörigt avstånd där hon kunde se sin mopedbil brinna upp.

Tråkigt det, förstås, men här får man vara tacksam att det inte blev några personskador.

Det började brinna lite i gräset när mopedbilen brann, men någon större risk för risk för spridning blev det inte tack vare att brandkåren snabbt var på plats.

Bilden. Så här såg mopedbilen ut efter att lågorna gjort sitt. Det efter att fordonet helt plötsligt började brinna under färd. Föraren klarade sig oskadd. Foto. VERONICA SLOTTGÅRD

Läs även:

Dela sidan:
Annonser:
LG Köpman vent
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand
Orsasjön 250 x 149

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Färgad egen annons 250 x 360