De är redo för Musikhjälpen 2018

Jörgen Wåger Löpsedel, Nyheter

Under tisdagen släpptes de tre programledarnamnen för Musikhjälpen 2018.

Det är också klart att Julius och Björn gör ännu en insats för behövande.

Orsaduon har redan dragit in några miljoner under de fyra tidigare åren.

Musikhjälpens tre programledare i år är Farah Abadi, Daniel Adams-Ray och William Spetz.

30-åriga Farah är programledare i tv och radio, 35-årige Daniel är artist (har bland annat uppträtt i Moraeus med mera) och modedesigner och 22-årige William är skådespelare, komiker och programledare. Den här trion leder alltså Musikhjälpen 2018 som startar den 10 december och håller på under en veckas tid.

I år går insamlingen till förmån för personer med funktionsnedsättning med temat: ”Alla har rätt att fungera olika”. Programmet direktsänds i P3 och SVT Play från Stortorget i Lund.

Och kanske får vi se Julius&Björn-hjälpen, som de kallar sig, när det börjar dra ihop sig till summering i tv-rutan. De har ju tidigare år dykt upp i rutan efter sina smått otroliga insamlingar.

Julius och Björn har många trogna fans som gärna skänker pengar för att se Orsaduon göra en massa mer eller mindre galna uppdrag. Uppdrag som alltid livesänds, vilket bidrar till att insamlingsbössan stiger i rasande fart när de är igång.

Nämnas från i fjol är att de i ett av uppdragen väldigt tunnklädd åkte skridskor varv efter varv på Digerbergets utomhusrink. Det blev otroligt många varv i allt annat än ”badväder”.

– Men det var inte så farligt kallt, menar Julius.

– Man blev väldigt bra på överstegsåkning den där kvällen, säger han och skrattar åt minnet.

I september gjorde Julius och Björn en insats för Rosa Bandet tillsammans med Lidingöloppet. Konceptet var detsamma, med lite olika uppdrag som bidrog till att pengar tickade in och som sedan avslutades med löpning och badning (Julius) Lidingöloppshelgen.

Insamlingsbössan till Cancerfonden stannade vid 55 000 kronor för drygt en månad sedan. Efteråt var duon tveksam till att också göra Musikhjälpen samma år, men efter lite funderande och återhämtning efter de senaste uppdragen, har Julius och Björn bestämt sig för att dra in pengar till Musikhjälpen 2018.

Tidigare år har Orsagrabbarna legat i topp när det gäller att dra in mest pengar, men i år sänker man målsättningen.

– Vi kommer inte att göra uppdragen i samma utsträckning som vi gjort tidigare.

En anledning till att de inte kan ge lika mycket tid till Musikhjälpen i år är att filmaren Micke Andersson har andra uppdrag.

– Men någonting blir det i alla fall, lovar Julius.

Micke Andersson kommer även i år att filma när Julius och Björn utför sina galna uppdrag. Foto: JULIUS ASPMAN

– Bara jag får ihop det med jobbet, så är jag med. På kvällarna går det bra i alla fall, poängterar Media-Micke själv angående sin roll att dokumentera kompisarnas olika uppdrag.

Under fyra års insamlande har de dragit in runt tre miljoner kronor och fjolåret var ett rekordår på alla plan. När programledarna för i fjol steg ur buren, som då var i Umeå, klockan 20.00 på avslutningsdagen, var det Orsagrabbarna som dragit in mest pengar: Närmare 1,5 miljoner kronor.

– Insamlingen fortsatte sedan året ut och då gick Hofors om oss. Men ser man till när direktsändningen i buren upphörde, det var då de redovisade resultatet, så var det vi som samlat in mest, poängterar Julius och Björn.

Det ska också nämnas att till sin hjälp i fjol hade duon Daniel Riley. Kapten Riley, som han kallas, är känd youtuber och fotograf, även han från Orsa, ska påpekas, men boendes i Stockholm.

En lika stor summa som fjolårets rekordår har Julius och Björn inte några större förhoppningar om att nå upp till.

– Det är alltid jobbigt om man inte kan leva upp till förväntningarna, man vill alltid dra in mer. Men vi får släppa på prestigen, drar vi in 200 000 kronor, så får vi vara nöjd med det också.

P3:s och SVT Plays livesändning från Musikhjälpen drar som sagt igång den den 10 december. De som väntar på att Julius och Björn ska köra igång med sina smått galna uppdrag, får vänta tills dess.

– Vi drar i alla fall inte igång före den 10 december, informerar Björn.

Så då vet Orsaduons alla följare när de ska göra sig redo för Julius och Björns galna upptåg som tidigare bidragit till så mycket pengar till behövande.

I fjol samlade Musikhjälpen in fantastiska rekordsumman 74 410 363 kronor.

Cirka 1,5 miljon kronor kom från Orsas egna hjältar, som i fjol var tre som utförde uppdragen plus filmaren Micke Andersson.

Bilden längst upp. Så här kan det se ut när Julius och Björn utför sina uppdrag, som här i fjol. De offrar sig verkligen för ”laget” genom sina smått galna upptåg. Foto: MEDIA-MICKE

Dela sidan:
Annonser:
Orsasjön 250 x 149
Brottsofferjouren
LG Köpman vent

Läs även:

Annonser:
Färgad egen annons 250 x 360
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Karl Hedin