Klar seger för Orsa IK i en tidig seriefinal

Jörgen Wåger Löpsedel, Nyheter, Sport

Efter tre raka storsegrar väntade under torsdagskvällen en tidig seriefinal i trean för Orsa IK.

Men hemmalaget Häradsbygden hängde med bara i en period.

Efter 60 minuter hade OIK befäst sin position som tabelletta efter klar vinst med 7-2.

– Vår andraperiod var det klart bästa vi gjort den här säsongen, sa nöjde coachen Linkan Lindkvist.

Det var två obesegrade lag som ställdes mot varandra i Weda Skog Arena, till vardags Leksand IF:s träningshall och ”systerarena” till Tegera.

Lindkvist och hans mannar kom till seriefinalen med stor respekt och visste att hemmalaget har ett mycket bra lag om man ställer upp med sitt bästa manskap. Och enligt uppgift gjorde Häradsbygden det.

I seriefinalen hjälpte det… i en period.

– Jag fick lov att ge grabbarna en hårtork mellan första och andra. Vi började väldigt trevande, tyckte Linkan.

Ändå fick gästerna en smakstart på matchen med ledning redan efter 1.01 genom Mattias Mårten.

Häradsbygden kvitterade efter 7.14, men glädjen för hemmalaget blev bara 14 sekunder sedan gjorde noterade nyförvärvet Jonas Lund sitt första mål i OIK-tröjan i sin första match.

Men trots ledning efter första 20, var alltså coach Lindkvist inte nöjd. Och det fick killarna veta i paus.

”Hårtorken” hade effekt och det var ett helt nytt Orsa som verkligen spelade ut i mittperioden.

– De kom inte ur egen zon, en riktig bra period av oss, berömde Linkan.

Markus Tomt noterade ett hattrick mot Häradsbygden samt en assist och är nu uppe i totalt 16 poäng på fyra matcher. Arkivfoto: JÖRGEN WÅGER

De som tog tag i taktpinnen var gästerna båda kaptener, Markus Tomt och vice kaptenen Mattias Mårten. Duon noterade tre av av Orsas fyra mål i mittperioden när gästerna avgjorde matchen och gick fram till 6-1.

I tredje perioden gjorde Markus Tomt, som annars har gjort sig mer känd som framspelare i början av serien, sitt tredje mål för kvällen när Orsa gick fram till 7-1. Målet kom dessutom när gästerna hade en man mindre på isen.

– Sedan slog vi av på takten, men det var närmare att vi skulle göra tio mål än att de skulle göra sitt andra, menade Linkan.

Nu lyckades Häradsbygden snygga till siffrorna, men Orsa IK:s seger skrevs ändå till klara 7-2 i denna tidiga seriefinal.

Nu är det bara ett lag till som ännu inte tappat poäng i dalatrean. Ludvika har bara spelat två matcher hittills, men vunnit båda.

Noterbart att Orsa saknade fyra forwards, men kunde å andra sidan presentera två nya forwards, ovan nämnda målskytten Jonas Lund samt Emil Laggar. Den sistnämnde spelade så sent som förra fredagen (12/7) för IFK Ore i mötet mot just Orsa, men framöver blir det spel i OIK-tröjan för Laggar.

Vi måste också nämna Markus Tomt som för fjärde matchen i rad producerade fyra poäng. På de tre första hade OIK:s lagkapten noterat 1+11, men den här gången slog Tomt till med ett hattrick samt en assist till Mattias Mårtens 4-1-mål.

– Det var våra lagkaptener, Tomt och Mårten (2 mål), som tog tag i det efter vår första trevande period, men hela laget ska ha beröm, sa en nöjd Lindkvist.

Division 3, Dalarna

Häradsbygden-Orsa IK

2-7 (1-2, 0-4, 1-1)

Orsas mål: 0-1 Mattias Mårten, 1-2 Jonas Lund, 1-3 Timmy Hammargård, 1-4 Mattias Mårten, 1-5 Markus Tomt, 1-6 Markus Tomt, 1-7 Markus Tomt.

Skott: 25-50 (9-12, 6-22, 10-16).

Publik: 110.

Dela sidan:
Annonser:
Orsa pingis 2
Orsasjön 250 x 149
Plåt-Sven

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360