Orsa IK pressade division 2-lag

Jörgen Wåger Nyheter, Sport

Orsa förlorade en jämn match mot Alfta i säsongens andra träningsmatch.

OIK hade ledningen tills det återstod tio sekunder av ordinarie tid. Men efter en sen kvittering, vann sedan Hälsingelaget med 4-3 efter avgörande i ”sudden”.

Division 3-laget Orsa, skulle redan förra helgen mött Alfta, som huserar i tvåan, men det blev inställt.

Men söndagens match blev av. Alfta började bäst och tog en tvåmålsledning.

– Men vi svarade sedan för en stark vändning och kunde gå fram till 3-2, berättar Anders Björck, en ur OIK:s nya tränartrio.

De övriga två som basar för  Orsas A-lag, sedan Inge Olsson tackat för sig, är Lars-Göran Lindkvist och Hasse Andersson.

Trots vändningen och ledning när det bara var sekunder kvar, fick inte Orsaspelarna jubla. Med blott tio sekunder kvar av ordinarie tid, kom kvitteringen och i förlängningen kunde sedan Alfta avgöra.

Målskyttar för Orsa blev Timmy Hammargård, Mattias Persson och Markus Tomth. Den sistnämnde förtjänar mest beröm i Orsa tillsammans med Jesper Sjölin.

Mötet mot Alfta var OIK:s andra träningsmatch för säsongen. I den första ställdes man mot Malungs J20-lag, som dock var förstärkt med en A-lagsfemma, som spelar i division 1. Malung vann den matchen med 6-3. Anton Melin noterades där för alla tre OIK-målen.

På fredag spelar Orsa mot Älvdalen i den sista träningsmatchen innan seriespelet drar igång en vecka senare.

Fredagen den 28 september börjar Orsa division 3 med hemmamatch mot Vansbro.

Dela sidan:
Annonser:
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand
Orsasjön 250 x 149
Plåt-Sven

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360