Kommunen stödjer företag i nöd

Jörgen Wåger Löpsedel, Nyheter

Coronaviruset slår hårt mot samhället där många verksamheter och företag drabbas hårt.

Då ger Orsa kommun företag möjlighet att skjuta fram betalningar.

Kommunen har också beslutat att dela ut årets julklapp redan nu till sina anställda.

– Vi vill från kommunens sida göra det vi kan för att stödja våra företag i det här läget. Det är viktigt att hela Orsa nu ställer upp för det lokala näringslivet och handlar lokalt, säger kommunalrådet Mikael Thalin (C) till kommunens hemsida.

Företag kan alltså få möjlighet att skjuta fram betalningar till kommunen och leverantörer kan få justera betaldatum för snabbare betalning.

Coronasmittan gör att människor ändrar sina konsumtionsmönster, vilket innebär att många företag tappar stora intäkter.

Orsa kommun har nu beslutat om följande åtgärder för att stödja företagen och följande information står att läsa på kommunens hemsida, som publicerades i dag, torsdag (19/3):

  • Företag har möjlighet att vid begäran förlänga betalningstid för fakturor från kommunen. Detta gäller även för de kommunala bolagen.
  • Avgifter för till exempel tillsyn kan skjutas fram vid begäran
  • Leverantörer till kommunen har också möjlighet att på begäran justera betaldatum för snabbare betalning. Detta gäller även för de kommunala bolagen.

Företag som har behov av ovanstående ombeds kontakta kommunen och den kontaktperson som ansvarar för respektive faktura.

På grund av coronaviruset delar också kommunen ut årets julklapp mer än ett halvår tidigare än normalt.

Varje år ger kommunen ett presentkort på 200 kronor till sina anställda. Ett presentkort som ska användas hos lokala företag i Orsa.

Kommunalrådet Mikael Thalin påpekar att det är viktigt att hela Orsa ställer upp för det lokala näringslivet. Arkivfoto. JÖRGEN WÅGER

De som får presentkorten får dock passa sig för att lägga undan det med tanken; ”Jag använder det senare…”

Det på grund av det är ett kort förfallodatum.

Meningen är att presentkortet ska nyttjas inom den närmaste tiden.

– Anledningen är uppmuntra till att stötta det lokala näringslivet och de företagare som just nu har det tufft och som tappar intäkter som följd av coronasmittan, förklarar kommunen på hemsidan.

Kommunen i samarbete med andra företagsfrämjare diskuterar också att starta en företagsakut inom ramen för näringslivskontorets verksamhet.

– Det är viktigt att hela Orsa nu ställer upp för det lokala näringslivet och handlar lokalt, poängterar kommunalrådet Mikael Thalin till kommunens hemsida.

Bilden. Orsa kommun låter företag skjuta på betalningar och ger sina medarbetare redan nu en tidig julklapp, ett presentkort att spendera på lokala företagen. Arkivfoto. JÖRGEN WÅGER

Dela sidan:
Annonser:
Orsa pingis 2
LG Köpman vent
Orsasjön 250 x 149

Läs även:

Annonser:
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Karl Hedin