Konståkningsklubben bjöd på bejublad show

Jörgen Wåger Löpsedel, Nyheter

Varje vår och strax innan jul brukar Orsa Konståkningsklubb bjuda på stor show.

Under söndagen var det dags för julshowen.

En show med temat High School Musical, som en välbesökt Orsa ishall fick glädjen att ta del av.

Under lördagen fick delar av den stora showgruppen uppträda i en av pauserna i SHL-matchen mellan Mora-HV 71. Det inför drygt 3500 åskådare som sökt sig till Jalas Arena. Så mycket folk var det långt ifrån i Orsa ishall under söndagseftermiddagen, men den var rejält välbesökt.

– Det spelar ingen roll hur mycket folk det är, man blir inte mer nervös för det. Det enda man ser är en stor massa. Då är det nästan värre om det är väldigt få, för då ser man mer vilka som finns i publiken, menar Tyra Hansson.

17-åriga Tyra var tidigare aktiv tävlingsåkare, men har numera lagt ner tävlingsverksamheten.

– Jag kom till en viss nivå, men sedan var det inte roligt att tävla längre, förklarar hon.

Men konståkning älskar hon och det är Tyra som är huvudansvarig när det gäller showerna som konståkarna visar upp varje vår och kring jul.

– Jag är visserligen huvudansvarig, men jag har god hjälp av klubbens hjälptränare när det gäller att ta fram program till showerna, poängterar Tyra.

Till sin hjälp att ”snickra fram” nummer till showerna har Tyra Carolina Koskinen, Mikaela Spännar, Johan Sparr och Sofia Stenberg.

Nästan alla som tränar konståkning i Orsa KK:s regi var med i julshowen och det är mellan 30-40 ungdomar i varierande åldrar.

Tyra Hansson, närmast kameran, var huvudansvarig för årets julshow som Orsa KK bjöd på i söndags. Bakom Tyra ser vi Elin Gezelius. Foto: JÖRGEN WÅGER

– Om det är svårt? Njaee, men ganska stressigt. Vi började träna lite för showen i september, vi körde på mer i oktober och i november tränade vi som mest för att få ihop det här. Det som är lite lurigt, är att få ihop nummer till de yngre åkarna, men vi har ungdomar som hjälper till bra med det.

Trots sin ungdom är 17-åriga Tyra rutinerad och tillhör de äldre i klubben.

– Man har hållit på med det här i elva år, så man börjar bli van, säger hon med ett skratt när eventuell nervositet kommer på tal.

Visst var det säkert en hel del nervositet bland deltagarna och konstigt vore väl annars med nära och kära samt övriga åskådare på en näst intill fullsatt läktare. Men det släppte nog när publiken applåderade de väl inövade numren och att det ”smattrade” mest hela tiden från läktarplats, bidrog förstås till att de skridskoåkande ungdomarna kände sig allt mer bekväm i sina olika roller under showens gång.

En som drog ner väldigt mycket applåder, och välförtjänta sådana, var Johan Sparr som visade vilken duktig konståkare han är.

18-åringen är också ute på en hel del på tävlingar, bland annat SM. Redan kommande helg, fredag och lördag, tävlar Johan i SM, som avgörs i Karlskrona. Det i klassen; junior herrar.

Förutom Johan har Orsa Konståkningsklubb cirka tio tävlingsåkare.

Desto fler är det som är med i de olika showerna.

– Nu är det bara att börja planera för vårshowen. Vi får väl se vad det blir för tema då, avrundar Tyra Hansson.

Bilden längst upp. Johan Sparr, Tyra Gravsjö och Sara Feller i ett gemensamt nummer. Foto: JÖRGEN WÅGER

Johan Sparr bjöd på avancerade konster. Foto: JÖRGEN WÅGER

Johan Sparr. Foto: JÖRGEN WÅGER

Johan Sparr. Foto: JÖRGEN WÅGER

En härlig snurr av Johan Sparr. Foto: JÖRGEN WÅGER

Johan Sparr. Foto: JÖRGEN WÅGER

Lisa Mitazaki i ett av många nummer som Orsa KK bjöd på. Foto: JÖRGEN WÅGER

Tyra Gravsjö. Foto: JÖRGEN WÅGER

Tyra Hansson bjuder här på ett akrobatiskt nummer. Foto: JÖRGEN WÅGER

Det här blev det sista numret som den vältaliga publiken fick ta del av. I mitten, som syns mest, Felicia Andersson Rosell. Till vänster om Felicia ser vi Tyra Gravsjö, Ina Lange (skymd, men vars ben sticker ut), Johana Jansova, Anna Jansova, Svea Gravsjö, Siri Sund, och Stina Lindström, som är lite skymd. Foto: JÖRGEN WÅGER

Längst fram från vänster; Felicia Andersson Rosell, Anna Jansova och Ina Lange. Foto: JÖRGEN WÅGER

Fokus på lilla Anna Jansova. Annas storasyster Johana, till vänster. Foto: JÖRGEN WÅGER

Tyra Gravsjö samt Johan Sparr som ”krälar” på isen. Foto: JÖRGEN WÅGER

Elin Gezelius visar prov på en snurr. Foto: JÖRGEN WÅGER

Adina Kvarnlöf agerade bland annat speaker under showen, men rösten var dubbad av Orsa Konståkningsklubbs ordförande Lara Feller. Foto: JÖRGEN WÅGER

Sara Feller. Foto: JÖRGEN WÅGER

Frida Lindström. Foto: JÖRGEN WÅGER

Elin Gezelius. Foto: JÖRGEN WÅGER

Johan Sparr snurrade friskt på isen. Foto: JÖRGEN WÅGER

Här tackar deltagarna från Orsa KK för de välförtjänta applåderna. Från vänster: Felicia Andersson Rosell, Siri Sund, Johana Jansova, Ina Lange, Anna Jansova, Svea Gravsjö, Tyra Hansson, Ebba Österman, Livia Ljungkvist. Foto: JÖRGEN WÅGER

Från vänster: Alma Wallin, Stina Lindström, Frida Lindström, Lisa Mitazaki, Molly-My Lyttbacka, Emma Eriksson, Miranda Lindvall, Agnes Svennar och ??. Foto: JÖRGEN WÅGER

Foto: JÖRGEN WÅGER

Här ser vi från vänster: Louise Maklin, Agnes Svennar, Signe Lewenhaupt samt Alma Wallin. I bakgrunden: Alma Lindvall. Foto: JÖRGEN WÅGER

Foto: JÖRGEN WÅGER

Här ser vi en del av deltagarna någon dag innan julshowen. Bakre raden, från vänster: Sara Feller, Sonja Nyberg, Elin Gezelius (kortare blå), Tyra Hansson (längre blå), Lisa Mitazaki, Frida Lindström och Johan Sparr. Främre raden: Felicia Andersson Rosell, Tyra Gravsjö, Siri Sund, Johana Jansova, Anna Jansova, Svea Gravsjö, Ina Lange samt Stina Lindström. Foto: LARA FELLER

Dela sidan:
Annonser:
Orsasjön 250 x 149
LG Köpman vent
Orsa pingis 2

Läs även:

Annonser:
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Karl Hedin