Kor på rymmen i Oljonsbyn

Jörgen Wåger Nyheter

Kor på rymmen och en brand som inte var en brand.

Sedan anmälan om förstörelse, men inget som blev förstört.

Det är det mest spännande som hänt inom Orsa kommun det senaste dygnet, enligt polisen.

Men den mest spännande rapporten kom från en privatperson. Vid 17-tiden fredag skickade Susanne Kemi en bild på kor på rymmen.

De rymmande fyrbenta djuren fotade Susanne i Oljonsbyn, vid Turistvägen/Stenbergsvägen. När ni läser det här, hoppas vi dock på att korna har kommit till rätta.

När det gäller blåljus kom det under fredagen in en anmälan om att det körs alldeles för fort med bil i trakterna av Viborg. Det är inte bara den här gången, fortkörningen har pågått en tid, enligt anmälaren.

Klockan 02.15 torsdag natt kom det in anmälan om skadegörelse på Coop Konsum. Ungdomar ska ha setts kasta sten mot butiken. Men när polispatrullen kom dit, kunde de inte se något som var skadat, så den här gången handlade det om en ”snäll” förstörelse, om man nu kan benämna det så.

– Den som ringde in såg tre ungdomar springa från platsen. Polispatrullen åkte runt, men hittade inte i ungdomarna och såg heller inget som var förstört på butiken, berättade polisens presstalesperson Christina Hallin vid 17-tiden fredag.

Sedan kom det in en anmälan om en brand i Maggås. Som tur var, stämde det inte. Det var ett fladdrande ljussken som spelat någon ett spratt.

– Den person som ringde ”såg” att det brann i grannfastigheten. Han/hon larmade först och när personen sedan gick ut för att kika, så visade det sig att elden var ett fladdrande ljussken på en lyktstolpe. Då ringde personen igen och berättade att det inte rörde sig om någon brand, personen hade sett fel, informerade Hallin.

Så det måste vara en av de mest lättsläckta bränder som räddningstjänsten varit ut på. Men samma sak hände i somras, där någon tog ett fladdrande och blinkande sken från en lampa för att vara en eldsvåda. Men bättre att det är så än att det verkligen brinner, kan man konstatera.

Foto: SUSANNE KEMI

Dela sidan:
Annonser:
Plåt-Sven
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand
Orsagrisen

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin