Husbil fick framrutan krossad

Jörgen Wåger Löpsedel, Nyheter

Det blev ett vådligt uppvaknande för de som sov i sin husbil tisdag natt.

In genom framrutan kastade någon en brevlåda.

Det finns ingen misstänkt för gärningen.

Det var vid 03.30-tiden natten mot i onsdags som någon roade sig med att kasta en brevlåda genom framrutan på en husbil som stod parkerad vid en av de ställplatser som finns vid Marab, vid Kättingens gamla lokaler på Born.

– De som sov i husbilen såg inte vilka som förstörde rutan. Det här var inte något som vi åkte ut på, men det har upprättats en anmälan om skadegörelse, berättade polisen presstalesperson Stefan Wickberg.

I övrigt från den senaste tiden kan vi berätta om två viltolyckor, båda med rådjur inblandade. Båda olyckorna hände i tisdags (28/7). Den ena olyckan hände i trakterna av av Torsmo medan den andra inträffade i Bäcka.

– Båda rådjuren sprang iväg. Eftersöksjägare skickades ut för att kontrollera om djuren klarat sig okej, men det står inget i polisrapporten om det.

Det är bara att hålla tummarna att rådjuren klarade sig någorlunda oskadda och bara blev lite omskakade.

Som tur var blev det inga personskador vid det här viltolyckorna.

Illa gick det tyvärr för den katt som kom i vägen för en bil tisdag natt, vid 01-tiden.

– En svart katt blev påkörd i korsningen mellan Matslofvavägen och Stenbergsvägen. Den som körde på katten försökte få kontakt med de som bodde i huset närmast där det hände, men ingen öppnade.

– Då la föraren katten vid sidan av vägen och dagen efter såg någon till att den hamnade hos veterinär för kremering. Det finns ingen misstanke om brott, poängterade Wickberg.

Förhoppningsvis har ägarna redan fått information att de förlorat en familjemedlem, om inte kanske de får det nu. Åtminstone ett tips om vad som kan ha hänt om det är någon som saknar sin katt. Det värsta som finns är ovissheten att inte veta vad som hänt ens kära husdjur.

I tisdags fick polisen tips om att någon utan körkort satte sig bakom ratten och åkte iväg. Polisen hittade dock inte i den aktuella bilen och föraren.

I onsdags  fick polisen tips om en bil med två män där den som ringde in tyckte att ”de uppträdde skumt”.

– Samtalet kom in klockan 10.38. Det verkade, enligt den som ringde, som att männen i bilen rekognoserade (för ett ev. inbrott) i närheten av ishallen, men det blev ingen åtgärd från vår sida.

EPA- och A-traktorer får inte gå fort, men lite då och då tar polisen sådana fordon i beslag då de misstänks gå fortare än lagligt.

– Vi har fått samtal om att en grön EPA-traktor gasar på när bilar försöker köra om. Det kan vara värt att nämna det, att folk håller utkik efter den här, uppmanade presstalespersonen.

Polisen har även fått samtal från någon som oroas över att drönare flyger över fastigheter.

– Det är på väg att införas licens för drönare, precis som det är med vapen. Vi åkte aldrig ut på det här.

Förra onsdagen (22/7) kom ett samtal vid midnatt om bil med husvagn som framfördes vingligt efter E45, vid Tallhed. Ekipaget ska enligt uppgift varit nära att krocka med mötande.

– Vi hittade aldrig husvagnsekipaget.

Förra fredagen (24/7) kom det rapport om stökigheter vid Circle K och Sussies vägkrog.

– Det är motorburen ungdom som spelar hög musik (vanligen förekommande på många orter). Det var så högt att till och med operatören som tog emot samtalet hörde musiken, berättade presstalesperson Wickberg.

– Dessutom var det en del som var uppkäftig mot personalen som försökte få ungdomarna att sänka volymen. Det blev ingen åtgärd från vår sida, men lokalpolisen har kännedom om det här.

Polisen hade inga resurser förra fredagen, när samtalet kom, men kanske de tar en tur till Orsa den här helgen om musiken fortsätter fortsätter dåna ur fordonen som brukar samlas vid Circle K och Sussies vägkrog.

Vi har tidigare berättat om släpvagnsförare som sluppit böter, trots att vagnen varit avställd.

– Här ser jag att en förare som kört en bil som har körförbud, men trots det fått rapporteftergift (slapp böter).

– Det står inte varför i polisrapporten, men jag kan tänka mig att föraren missat att besikta i rätt tid. Det är ju nya regler när det gäller besiktningstiden, var Stefan Wickbergs teori om anledningen till varför den här personen slapp böter, trots brukandeförbud på bilen.

När Orsasajten gjorde en koll med polisen torsdag eftermiddag, beskrev vakthavande befäl Roos, vid regionledningscentralen, Orsa som ”lugnt och stilla” det senaste dygnet.

Lika lite hade Stefan Wickberg att berätta när en kontroll med polisens presstalesperson gjordes under fredagen.

– En enda händelserapport sedan i går och den gäller en vinglig bil nu på förmiddagen (fredag kl 10.50), men det blev ingenting av det.

Fotnot. Så här skriver Transportstyrelsen angående användandet av drönare: På grund av coronapandemin har EU beslutat att skjuta på införandet av nya drönarregler med sex månader. Det innebär att krav på registrering och drönarkort gäller från den 4 januari 2021 i stället för 1 juli i år.

Bilden. Ägaren av en husbil fick ett bryskt uppvaknande tisdag natt när någon ligist kastade en brevlåda genom framrutan. Husbilarna på bilden har inget med händelsen att göra. Skadegörelsen inträffade på en husbil som stod parkerad på en av de ställplatser som företaget Marab har på Born. Arkivfoto. JÖRGEN WÅGER

Dela sidan:
Annonser:
Orsasjön 250 x 149
LG Köpman vent
Orsa pingis 2

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Färgad egen annons 250 x 360