Kvartsfinal i VM för det svenska dalalaget

Jörgen Wåger Nyheter

UPPDATERAD 14.40 SÖNDAG MED DEN INDIVIDUELLA TÄVLINGEN.

Det blev en kvartsfinal för det svenska laget i VM i timbersports.

Ett klart steg framåt för det renodlade dalalaget jämfört med fjolårets 20-plats.

– Vi är nöjda, betygsatte Ferry Svan världsmästerskapet.

VM i timbersports avgörs i Liverpool under fredag och lördag och lagtävlingen var först ut att hantera såg och yxa.

Förbundskaptenen Hans-Ove Hansson, boende i Bergkarlås, hade plockat med sig ett rent dalalag till England: Emil Hansson, också han boende i Bergkarlås, Johannes Erikson, Avesta, Ferry Svan, Skamhed, Calle Svadling, Bjursås, samt Pontus Skye, Leksand/Dala-Husby.

Svenskarna åkte till Liverpool med stor optimism och de främsta meriterna har Skye och Svadling som båda vunnit SM och NM och så har vi Svan, skidlegenden Gundes son, som vunnit JVM. Ferry och några timbersportskompisar hade för övrigt uppvisning under en av sommarens yror hur man bäst använder såg och yxa.

– Vi har ett starkt lag. Alla tränar stenhårt och är i bra form och med lite tur kan vi placera oss topp fem, sa kapten Hansson i ett pressmeddelande inför mästerskapet.

För att bli femma gällde det att nå kvartsfinal och det var precis vad Sverige tog sig till. Men där blev Nya Zeeland ett allt för svårt motstånd.

– Vi är nöjda med prestationen och kunde göra bättre och bättre tider hela tiden, sa Ferry Svan efter lagtävlingen, rapporterade Radio Dalarna lördag förmiddag.

VM-guldet gick till Australien, som i finalen besegrade USA.

Pontus Skye tog sig som andra svensk någonsin till den individuella finalen i VM, som avgjordes lördag kväll (20/10). Tyvärr fattades knappa två poäng för Pontus att ta sig vidare till nästa runda och nå topp åtta. Han slutade på nionde plats.

– Men han gör en fantastisk tävling. Otroligt bra jobbat, skriver Timbesports på Facebook.

Laurence o´Tool från Australien högg hem guldet. Silvret gick till Matt Cougar, USA, och tjecken Martin Komarek tog bronset.

– Vilken kväll, vilket VM och vilka svenska insatser, skriver Timbesports på sin Facebooksida.

Dela sidan:
Annonser:
LG Köpman vent
Orsa pingis 2
Orsagrisen

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin