Kvinna beskjuten med soft air gun

Jörgen Wåger Nyheter

En kvinna som blev beskjuten av en soft air gun, en viltolycka samt två mindre brandtillbud.

Det var vad polisen hade att berätta när det gäller blåljus inom Orsa kommun det senaste dygnet.

Vid halvniotiden tisdag kväll kom det in en anmälan om att en kvinna under en promenad blivit beskjuten av vad hon tror var en soft air gun. Händelsen ska ha inträffat vid Storgärdet.

– Sannolikt är det en soft air gun. Enligt kvinnan blev hon beskjuten av någon som kom åkandes i en blå EPA-traktor, berättade polisens presstalesperson Stefan Dangardt för Orsasajten vid 14-tiden onsdag.

En polispatrull skickades för att försöka hitta i den aktuella EPA-traktorn, men gick bet.

– Det bör ha gjort ont att bli beskjuten av en soft air gun och det här betecknas som misshandel. Att bli beskjuten på det här viset, är inte särskilt vanligt, menade Dangardt.

I övrigt kan vi berätta att det inträffade en viltolycka sent tisdag kväll. Anmälan kom in klockan 23.15 att en personbil kört på ett rådjur i Bäcka, cirka 200-300 meter från badplatsen där. Rådjuret lågt skadat mitt i vägen. Jägare skickades ut att ta hand om djuret.

Det blev inga personskador. På grund av mörkret, var det svårt att avgöra för föraren om bilen hade några skador, står det i polisrapporten.

Sedan ska det ha kommit in två anmälningar om brand det senaste dygnet. Gällande den ena ska det ha brunnit i ett rör i en pelletspanna. Men enligt vad räddningstjänsten rapporterat till polisen, så var det inget allvarligt.

Detsamma gällde en tvåplansvilla på Borngärdet.

– Där ska det ha rört sig om soteld, inget allvarligt det heller och även i det fallet (som ovan) så behövde vi inte skicka någon polispatrull, berättade Stefan Dangardt.

Dela sidan:
Annonser:
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand
Orsa pingis 2
LG Köpman vent

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Färgad egen annons 250 x 360