Långtradare fast i ”Kolmådinkurvan”

Jörgen Wåger Löpsedel, Nyheter

Med snöfall blir det krångligt väglag, det är välkänt.

Det var något som en långtradarchaufför verkligen fick känna på tisdag eftermiddag.

I den så kallade ”Kolmådinkurvan” blev fordonet stående tvärs över vägen.

Det var vid 14-tiden som en långtradare kom från E45, i höjd med Kandre, och svängde av mot Stackmora. Där kom den dock inte så långt i det svåra väglaget och i den beryktade ”Kolmådinkurvan” tog det stopp.

Oklart dock om den glidit bakåt, men klart är att släpet ställde sig tvärs över vägen och blockerade så att inga bilar kunde komma varken ner till byn eller upp mot Stackmora den vägen.

– Vi fick en anmälan före klockan 14.00 om att en långtradare satt fast i backen. Vi skickade inte ut någon patrull och har inte fått någon återkoppling, så vi vet inte om den är borta, sa polisens presstalesperson Christina Hallin cirka 15.45 tisdag.

Men en som bor nära den beryktade kurvan kunde strax därefter bekräfta att långtradaren var borta sedan ett tag.

En boende på Lindgårdsvägen tvingades dock ställa sin bil hos en granne som bor längre ner, då även den lilla vägen upp mot gårdarna var blockerad en stund. Men efter cirka 20 minuters väntan kunde hon köra bilen upp till sin gård och allt var åter normalt.

Bilden. Så här såg det ut vid 14-tiden tisdag efter vägen upp mot Stackmora, där en långtradare fastnade i ”Kolmådinkurvan”. Foto: LARS ULEANDER

Dela sidan:
Annonser:
Brottsofferjouren
LG Köpman vent
Orsa pingis 2

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360