Lastbil körde av vägen

Jörgen Wåger Löpsedel, Nyheter

En lastbil körde av vägen vid lunchtid måndag.

Olyckan inträffade efter E45 norr om Orsa.

Chauffören klarades sig utan värre blessyrer.

Det var vid 13-tiden som det kom in ett larm att en lastbil av okänd anledning kört av vägen tre kilometer norr om Orsa, ungefär i höjd med återvinningscentralen.

– Chauffören har efter omständigheterna klarat sig bra, men hade svårigheter att ta sig ur lastbilen, säger Tomas Ericson, Räddningsledare på platsen, på Brandkåren Norra Dalarnas Facebooksida.

Räddningsstyrkan på plats konstaterade att det inte fanns någon läckage på lastbilen.

I övrigt hade inte polisen så mycket att berätta när det gäller den senaste tidens blåljushändelser inom Orsa kommun.

Men vi kan nämna att natten mot måndag, vid 00.30-tiden, så stoppades en personbil vid Västergärdet. Det visade sig att föraren, en man i 60-årsåldern, saknade körkort.

– Det blev böter, men jag kan inte se hur mycket, berättade polisens presstalesperson Stefan Wickberg för Orsasajten måndag eftermiddag.

Vi kan nämna att en person blev av med en väska när denne handlade på Willys i torsdags. Av okänd anledning hade personen ställt en väska vid utgången medan denne var in och handlade. När handlingen var klar och personen skulle ta sin väska, som denne parkerat precis innanför ingången, så var väskan borta.

– Någon hade helt enkelt tagit väskan och ingen i personalen hade lagt märke till det hela, sa Wickberg.

Det var det som polisen hade att berätta för Orsasajten.

Bilden. En lastbil lade sig på sidan av vägen vid lunchtid måndag. Olyckan inträffade i närheten av återvinningscentralen, norr om Orsa. Foto. BRANDKÅREN NORRA DALARNA

Lastbilen som åkte ner i diket klarade sig bra. Här ser vi den några timmar efter dikeskörningen körandes i centrala Orsa. Bärgningsbilen som fick upp lastbilen på vägen igen, skymtar bortanför fordonet i rondellen. Foto. JÖRGEN WÅGER

Dela sidan:
Annonser:
Orsa pingis 2
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand
Brottsofferjouren

Läs även:

Annonser:
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Karl Hedin