Lillåvallens kiosk utsatt för inbrott

Jörgen Wåger Löpsedel, Nyheter

Orsa IF har haft ovälkomna gäster i föreningarnas kiosk på Lillåvallen.

Inbrottet och två älgolyckor var det polisen hade att berätta om blåljushändelser de senaste dagarna.

Någon gång mellan klockan 19.00 i fredags fram till lördag klockan 17.30 har det skett ett inbrott i kiosken på Lillåvallen.

– En ruta har krossats. Sedan har det stulits läsk, godis och glass av ett okänt värde, berättade polisens presstalesperson, Stefan Dangardt, måndag eftermiddag.

Enligt polisens presstalesperson har en förundersökning inletts gällande inbrottet i kiosken.

– En patrull har varit på plats, möjligen att de har hämtat in någon form av bevis. Det var grejer kvar i kiosken, men det är oklart om det är klubbens. Det står i rapporten att det finns en vante, kanske är det nåt spår av förövarna i den.

– Det har i alla fall inletts en förundersökning, poängterade Dangardt.

Sedan har det inträffat två älgolyckor de senaste dagarna. Vid 06-tiden måndag morgon krockade en lastbil med en älg efter Moravägen, vid Trunna. Älgen sprang iväg, men den var så pass skadad att eftersöksjägare tvingades avliva djuret.

Föraren och fordonet klarades sig utan skador.

Älgen här ovan sprang ut i vägen vid helt fel tillfälle. Desto större tur hade den älg som sprang in i sidan på en bil lördag kväll. Det här skedde efter E45 i höjd med Tallhed och samtalet om viltolyckan kom in strax efter 21.30.

– Älgen sprang iväg och den såg inte skadad ut, enligt föraren. Det blev inga personskador och bilen blev bara lätt skadad, lite plastdetaljer som släppt, berättade Stefan Dangardt för Orsasajten.

Bilden. Här ser vi en publikbild från Orsa IF FK:s senaste hemmamatch från förra måndagen (26/8). Bakom åskådarna ser vi Orsa IF:s kiosk, en viktig inkomstkälla för föreningen. I helgen skedde det ett inbrott i kiosken och godsaker till ett okänd värde stals. Arkivfoto. JÖRGEN WÅGER

Dela sidan:
Annonser:
Orsa pingis 2
Plåt-Sven
Brottsofferjouren

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Färgad egen annons 250 x 360