Lugn helg när det gäller blåljus

Jörgen Wåger Nyheter

Det verkar ha varit en riktigt lugn helg inom Orsa kommun när det gäller blåljusrapporter.

Åtminstone hade inte polisen mycket att rapportera när Orsasajten gjorde sin koll.

Det är ju i och för sig väldigt bra, men möjligheten finns alltid att något ännu inte kommit in i polisens system.

När Orsasajten ringde polisen i fredags, fanns det ingenting av värde att berätta när det gäller blåljus det senaste dygnet.

Inte heller var det mycket som presstalespersonen Christina Hallin hade att ”bjuda på” när hon skulle sammanfatta vad som hänt i Orsa kommun under lördag och söndag.

– Vi har ett trafikbrott från fredag kväll. En bil har blivit stoppad vid 23-tiden och en ordningsbot har utfärdats. Men jag kan inte se i rapporten vad för slags trafikbrott det handlar om, det står inte här, berättade Hallin vid 14-tiden söndag.

I dag (söndag) efter klockan 12.00 kom det in en anmälan från en jägare som fått ett samtal där en person berättade att denne sett ett skadat rådjur. Jägaren begärde tillstånd att leta efter rådjuret och skulle senare återkoppla till polisen om han hittade i det.

Första tanken är att det eventuellt kan röra sig om en smitningsolycka.

– Men det behöver inte alls vara så, menade polisens presstalesperson.

– Det kan handla om ett rådjur som tidigare blivit trafikskadat, vilket den som ringde till jägaren trodde. Anmälan kan ha gjorts tidigare, men där eftersöksjägare inte hittat djuret, förklarade Christina Hallin.

I övrigt fanns det bara en till händelse rapporterad under helgen och det var en ”icke-grej”.

– Lördag natt stoppades en bil i Trunna efter E45:an vid 03-tiden. Men det var inget konstigt, vare sig med förare eller bil. Det här var vad vi hade inrapporterat från helgen, berättade presstalespersonen.

Dela sidan:
Annonser:
Orsa pingis 2
Brottsofferjouren
LG Köpman vent

Läs även:

Annonser:
Färgad egen annons 250 x 360
Karl Hedin
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360