Lugn lördagnatt i Orsa

Jörgen Wåger Nyheter

Det verkar har varit en lugn lördag och söndag i Orsa. I alla fall var det inte mycket som polisen hade att rapportera.

Det allvarligaste som hänt det senaste dygnet är en bilist som ertappades med att köra en avställd bil.

– Men det kan finnas nåt som ligger och ”skvalpar”, något som inte är rapporterat än. Det jag ser är det som är händelserapporterat, men har det hänt något allvarligare så ser jag det i morgon om det är något, förklarar polisens presstalesperson Stefan Dangardt.

Det allvarligaste han kunde se som hänt i Orsa det senaste dygnet är den person, född 1989, som stoppades efter Lisselbäckavägen på Sandhed klockan 01.24 natten mot söndag.

– Bilen var avställd och belagd med körförbud, så det blir minst 1 200 kronor i böter. Det kan bli mer, sa Dangardt vid 14-tiden söndag.

Erkänner personen, kan polisen på plats skriva ut en ordningsbot, men det var inget som den 29-årige mannen var intresserad av.

– Men då skickar vi hem böterna i stället, för böter blir det då han kört bil med körförbud.

Något senare, klockan 01.36, rapporteras det om en brand vid Storgärdet.

– Det är något cirkelformat som ska ha brunnit, men det var en kontrollerad brand, står det i rapporten. Det var väl bra det, men man kan undra varför någon eldar något vid 02-tiden på natten, funderade Dangardt.

Återstår då att se om det verkligen var så lugnt i Orsa natten mellan lördag och söndag som polisens presstalesperson Stefan Dangardt kunde rapportera om söndag eftermiddag.

– Det här är vad jag kan se just nu i alla fall, konstaterade han.

Dela sidan:
Annonser:
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand
Plåt-Sven
Orsasjön 250 x 149

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360