Lugnt dygn i Orsa

Jörgen Wåger Nyheter

Det har varit ett lugnt dygn sett med polisögon.

Enda som rapporterats in är en stulen cykel och den försvann natten mot söndag.

Lördag natt ska en cykel ha stulits i Orsa. En cykel kan i dag vara värd enormt mycket, inte minst elcyklar som kommer mer och mer. Men den cykel som stals, var inte av någon dyrare sort, rapporterade polisens presstalesman Stefan Dangardt måndag eftermiddag.

I går skrev Orsasajten om en man född 1989 som stoppades vid halvtvå natten mot söndag körandes en avställd bil. Vi nämnde att mannen vägrade ta emot böteslappen på 1 200 kronor på plats.

– Nu ser jag en motivering varför han inte ville ha en bot direkt. Han ansåg sig inte ha råd att betala, berättade Dangardt vid 14.30-tiden måndag.

Så här såg spillrorna ut av Sverigedemokraternas valaffisch när Orsasajten gick förbi måndag morgon. Foto. JÖRGEN WÅGER

Tidigare har vi också skrivit om vandaler som gett sig på några av de olika partiernas valaffischer, som stod uppradade vid E45 nedanför hembygdsgården. Måndag förmiddag såg undertecknad en kommunbil som åkte runt och bytte påsar till papperskorgar. Det självklara, kan man tycka, hade varit att de även hade tagit med sig bråten från valaffischerna, men dessa lämnades kvar.

Annars får vi hoppas att de som satte upp skyltarna fortast möjligt återställer dessa och tar bort det som är söndertrasat. För det ser förstås inte bra ut när det ligger trasiga valaffischer utspridda här och var bredvid en välbesökt parkering, vilket är allt annat än bra reklam för Orsa.

Och så här såg Centerns valaffisch ut, som suttit på ett träd nedanför hembygdsgården. Foto: JÖRGEN WÅGER

 

Dela sidan:
Annonser:
LG Köpman vent
Orsasjön 250 x 149
Brottsofferjouren

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360