Maja Ottilia finalist i P4 Nästa

Jörgen Wåger Löpsedel, Nyheter

Den 24 mars släppte Maja Ottilia sin första singel på Spotify.

Låten ”Om vi kan börja om” har streamats över 8 000 gånger.

Nu är den dessutom en av finalisterna i P4 Nästa Dalarna.

– Det känns superkul, säger den Orsabördiga 26-åringen.

Vi uppmärksammade Maja Bäckman, vars artistnamn alltså är Maja Ottilia, när hon i slutet av mars skulle släppa sin första singel. Planen var att det skulle ske i samband ett  releaseparty på Kolingen i Gamla Stan (Engelen), men coronapandemin gjorde att livespelningen ställdes in.

Dock inte helt. Hemma i vardagsrummet i Majas lägenhet i Stocksund ordnade hon ändå ett releaseparty tillsammans med kompisar och fick på så vis fira släppet av ”Om vi kan börja om”.

Och nu finns det än mer anledning att fira när Maja Ottilia har plockats ut som en av fem finalister i P4 Nästa Dalarna.

– Känns jättebra att få låten spelad i radio, särskilt som det är min debutsingel, säger hon.

Hon skickade själv in sitt bidrag i hopp om att få bli spelad i radio.

– Låten var ju redan klar, så jag tänkte att jag kan väl testa att skicka in den och så kom den med bland finallåtarna.

Maja Ottilia är jättenöjd att ha nått så pass långt, vilket hon förstås ska vara, men vill det sig riktigt väl kan det leda ända till en plats i Melodifestivalen.

– Jag har faktiskt en kompis som fick vara med i Melodifestivalen. Men det är så många steg att nå dit, jag tycker det är jättekul att ha kommit så här långt.

Orsabördiga Maja Ottilia är en av fem finalister i P4 Nästa Dalarna, det med sin första singel; ”Om vi kan börja om”. Foto. IDA GRATTE

Normalt spelas de fem finalisterna upp sina låtar från en scen som under en vanlig konsert när det är finaldags, men i dessa coronatider är det inte lämpligt att uppträda inför publik.

– I stället kommer vi att få åka till Falun för att spela in låten och den 5 juni är det sedan final.

Maja har många järn i elden. Hon är inne på slutspurten i sin två år långa utbildning på Kulturama, singer- and songwriter, i Stockholm och redan nästa vecka sker nästa stora händelse för artisten från Orsa.

– Den 29 maj släpps min andra singel på Spotify; ”Varför är det alltid så?”, berättar Maja.

Tanken var att släppa en EP här i vår, men det har ändrats lite i planerna.

– EP-en ska innehålla fem låtar. Men vi väntar med att släppa EP-en till i höst och släpper i stället fyra singlar. Den jag släppte tidigare, den som kommer nu i slutet av maj och så ska det snart komma två singlar till.

Med tanke på hur väl första singeln tagits emot, så stiger förstås förhoppningarna på de resterande låtarna som är på gång att släppas.

Nu hoppas den 26-åriga artisten, som faktiskt blev framgångsrikaste hästskötare på V75 när hon jobbade åt Hans R Strömbergs stall i Rättvik, att låten som spelas i radion får många röster; ”Om vi kan börja om”, i P4 Nästa Dalarna.

– Jag fick ett sms från mamma att hon hört låten på radion, det var kul.

– Den har över 8 000 streams på Spotify och så mycket hade jag inte förväntat mig. Det vore jättekul om folk vill rösta på den också, man får rösta tio gånger, uppmanar Maja Ottilia sina fans.

Vill ni se vilka övriga finalister som är med i dalafinalen, kan ni gå in på Radio Dalarnas hemsida för information.

Så här kan Maja Ottilia ta sig till Mello 2021:

Under augusti väljer en riksjury ut åtta av de 25 lokala vinnarna som får tävla i riksfinalen.

Den låt som vinner P4 Nästa spelas sedan regelbundet en period i P4.

Under riksfinalen kommer en av de åtta finalisterna i egenskap av artist att erbjudas en möjlighet att medverka i kommande års Melodifestival (Mello 2021).

Bilden längst upp. Den 29 maj släpps Maja Ottilias andra singel; ”Varför är det alltid så?” Hennes debutsingel är ett av fem bidrag i finalen av P4 Nästa Dalarna. Foto. JONATAN RENSTRÖM

Läs även:

Dela sidan:
Annonser:
LG Köpman vent
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand
Orsasjön 250 x 149

Läs även:

Annonser:
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Karl Hedin
Färgad egen annons 250 x 360