Mannen som stal firmabilen har häktats

Jörgen Wåger Nyheter

Den man som stal en firmabil i centrala Orsa i fredags har häktats.

Däremot har kvinnan i sällskapet släppts.

Det var i fredags vid lunchtid som en firmabil stals vid gamla Swedbank. Bilen stoppades vid 17-tiden samma dag nära Lillhärdal efter att bland annat en helikopter varit inblandad i jakten på tjuvarna.

Polisen skickar väl inte ut en helikopter på grund av bilstöld, eller?

– Nej, det gör vi inte. Jag vet inte varför, men helikoptern måste redan ha funnits i området, menar polisens presstalesperson Stefan Dangardt.

I lördags anhölls mannen, som är i 30-årsåldern, och under söndagen häktades han.

Det ska poängteras att mannen inte är från Orsa, men hemmahörande i Dalarna. Kvinnan, som är i samma ålder, släpptes efter förhör.

– Det ansågs risk för fortsatt brottslighet, därav häktningen, förklarar Dangardt som känner igen namnet på biltjuven.

Den 30-årige mannen misstänks för flera brott i samband med bilstölden.

– Det är bilstöld, stöld av diesel, rattfylleri, narkotikabrott och grov olovlig körning, berättade polisens presstalesperson för Orsasajten söndag eftermiddag.

I fredags kom det in en anmälan vid 18.30 att en trailer stod illa till i närheten av Noppikoski. En patrull beordrades dit och den anlände vid 20.30.

– Då var trailern borta. Det var mycket halt på platsen och endera har de väl fått på snökedjor på trailern eller också har den bärgats bort, för den var inte kvar.

Nästan varje dag kommer det in rapporter om närgångna älgar vid Bergetskolan. I fredags var det två älgar, en ko med kalv, som uppehöll sig nära skolan.

– Samtalet kom klockan 8.11 om de två älgarna. En polispatrull var på plats cirka 8.30. De spanade runt tio minuter, men då hade älgarna redan gett sig av, berättar Dangardt.

Antagligen var det här inte sista samtalet till polisen om närgångna älgar vid Bergetskolan, då de fyrbenta och mäktiga djuren under en längre tid uppehållit sig i området.

För drygt en vecka sedan togs beslut att fyra aggressiva älgar som befunnit sig nära skolan en tid skulle avlivas. Så har inte gjorts och när inte djuren avlivas i samband med beslutet tas, verkar det som att älgarna klarar livhanken – i alla fall för tillfället.

– Nya beslut tas vid varje tillfälle, förklarar Stefan Dangardt.

Som sagt, följetongen om älgarna vid Bergetskolan lär fortsätta.

Dela sidan:
Annonser:
Orsasjön 250 x 149
Brottsofferjouren
Plåt-Sven

Läs även:

Annonser:
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Karl Hedin