Rattfylleri och stökig person kastade rullatorer

Jörgen Wåger Löpsedel, Nyheter

Ett par trafikolyckor, en misstänkt rattfylla, samt en drogpåverkad person som skapade oreda.

Så kan man kort sammanfatta polishelgen inom Orsa kommun.

Om vi tar trafikolyckorna, så inträffade en natten mot lördag. Klockan 03.25 kom larmet in att det skett en singelolycka i Noppikoski.

– Det är misstänkt rattfylleri där, men vi väntar svar på analysen, berättade polisens presstalesperson Tommy Lindh söndag eftermiddag.

Personen ådrog sig ett jack i huvudet och hade ett stukat finger. Föraren fick åka ambulans till lasarettet i Mora för omplåstring och kontroll av nykterheten.

Lördag kväll, vid 19.30, inträffade en singelolycka i Emådalen. En bil med sex personer fick sladd i det svåra väglaget och hamnade i diket.

– Det blev inga personskador, poängterade Lindh.

Sedan är det en person som skapat oro i centrala Orsa. I Fredags besökte han en restaurang i Orsa. Flera av besökarna hade rullatorer med sig. Mannen, som är i 20-årsåldern, uppträdde aggressivt och kastade rullatorer omkring sig och slog sönder rutor, står det i polisrapporten.

Han hotade även personalen och besökarna blev mycket rädda av händelsen.

Mannen gick därefter iväg och vid 16-tiden anträffade polisen mannen, som togs med för provtagning då han uppvisade tydliga tecken på att vara narkotikapåverkad.

Tydligen blev han släppt ganska snart, för dagen efter (lördag) var mannen på nytt i centrala Orsa och skapade oro. Då ska han ha angripit en annan man utanför Coop. Personalen där  hjälpte mannen som blev angripen och såg till att han fick skydd inne i butiken. Polis tillkallades och mannen omhändertogs för fylleri.

Sedan kan vi berätta om en viltolycka som inträffade tidigare i veckan, men som vi inte skrivit om. Anmälan kom in klockan 06.03 i tisdags om en sammanstötning mellan bil och rådjur som ska ha inträffat efter Tröskladevägen i Skattungbyn. Rådjuret sprang till skogs och eftersöksjägare kallades in.

– Det var knappt några skador på bilen, så rådjuret kanske klarade sig bra, sa polisens presstalesperson Mats Öhman i onsdags.

Dela sidan:
Annonser:
Orsa pingis 2
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand
LG Köpman vent

Läs även:

Annonser:
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Karl Hedin