Mitt Orsa-Therese Årets miljöpristagare

Jörgen Wåger Löpsedel, Nyheter

Therese Eriksson som ligger bakom populära ”Mitt Orsa”.

Där har ni ”Årets miljöpristagare”.

– Jag är stolt och mycket tacksam, kommenterar en glad Therese.

27-årige Therese driver populära webbplatsen ”Mitt Orsa” där hon bjuder sina följare på underbara tips på vad folk utifrån kan besöka, men även tips till alla Orsabor med omnejd vad mycket vackert och intressant det finns i hemtrakterna.

Att Therese är en värdig ”Årets miljöpristagare” visar inte minst hennes initiativ tillsammans med Kristina Sundin när duon i lördags ansvarade för “4 maj städar vi Orsasjöns strand”.

Tillsammans med 20-tal vuxna och barn räddade de naturen från massor med miljöfarligt skräp som legat i flera år. Totalt fick städargänget ihop elva stora sopsäckar med diverse skräp.

Så här skriver Orsa kommun som motivering:

”Therese marknadsför genom ”Mitt Orsa” både kända och okända smultronställen, vandringsleder och platser i Orsa som inspirerar till miljövänlig hemester (semester i hembygden). Hon lockar med sina tips ut många Orsabor och besökare i naturen och bidrar genom sina texter och sitt berättande till en större förståelse och respekt för vår värdefulla natur.”

– Det (Mitt Orsa) är mitt stora intresse och jag gör det med kärlek till Orsa, berättade Therese för Orsasajten i samband med städdagen i lördags.

Och glad blev förstås Therese när hon fick veta att det är hon som utsetts till ”Årets miljöpristagare”.

– Jag blev paff, rörd, stolt och mycket tacksam när Per-Erik Wiik (ordförande i miljönämnden) ringde och talade om att jag hade vunnit. Det här är den finaste utmärkelse jag fått, bland priser och betyg, berättar hon för Orsasajten.

Priset kommer att delas ut i samband med kommunens nationaldagsfirande den 6 juni.

Bilden. Therese Eriksson med en i bakgrunden kråmande Mauritz, kallad Mojje. 11 månader gamla Mauritz är döpt efter Therese morfar. Foto. PRIVAT

Dela sidan:
Annonser:
Plåt-Sven
Orsasjön 250 x 149
LG Köpman vent

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Färgad egen annons 250 x 360