Mordhotade släkting med kniv

Jörgen Wåger Nyheter

En man hotade en nära släkting med kniv.

Mannen anhölls, men släpptes redan dagen efter.

Det utspelade sig ett knivdrama i Orsa söndag kväll, då en yngling i 20-årsåldern med två knivar i händerna allvarligt hotade den något yngre släktingen.

– Det kom in en anmälan klockan 21.53 att en man med två knivar hotat en annan man. Det ska ha uttalats dödshot och den drabbade fick någon rispa. Den hotade flydde från platsen, bråket skedde inomhus.

– En polispatrull kom till platsen och grep mannen som hållit i knivarna och han anhölls. Klockan 14.40 under måndagen hävdes den och mannen släpptes, berättade polisens presstalesperson Stefan Dangardt för Orsasajten tisdag eftermiddag.

Mannen med knivarna är misstänkt för olaga hot och misshandel av ”normalgraden”, som brottsbenämningen i det här fallet heter.

Under måndag morgon fick en polispatrull åka till Maggås, efter en anmälan där en man i 45-årsåldern ska ha setts vingla omkring, gåendes, efter Turistvägen.

– Han satt och sov i en busskur när patrullen kom. Mannen visade tydliga tecken på att vara narkotikapåverkad och är misstänkt för narkotikabrott. Han var så påverkad att innan de kunde höra mannen, så blev han intagen för LOB (lagen om omhändertagande av berusade personer), sa polisens presstalesperson.

Tisdag eftermiddag, vid halvtvå, anträffade en polispatrull i Orsa en kvinna i 30-årsåldern som i sin frånvaro varit anhållen efterlyst för brott. De plockade således med kvinnan. Vad för brott som kvinnan var misstänkt för, det framgick inte.

Vid 13-tiden måndag inträffade en viltolycka i Nederberga. En personbil körde på ett rådjur. Det blev inga personskador i sammanstötningen, men rådjuret haltade iväg norrut. Eftersöksjägare kallades in, men det står som vanligt inget i polisrapporten om jägaren fann det skadade rådjuret.

Dela sidan:
Annonser:
Brottsofferjouren
Plåt-Sven
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin
Färgad egen annons 250 x 360
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360