Morris har äntligen kommit hem

Jörgen Wåger Löpsedel, Nyheter

Linda Carlsson och hennes familj hann inte mer än komma till Orsa i början av september så försvann deras katt Morris.

Men efter tre långa månader av ovisshet för familjen har de fått tillbaka sin kära familjemedlem.

– Äntligen är vår familj komplett igen, konstaterar en överlycklig Linda.

Linda Carlsson är bördig från Orsa, men har bott i Örebro under många år. I början av september flyttade familjen till Orsa. Den första tiden bodde de hos Lindas mor på De Lavalvägen i Blåsenborg och det var därifrån Morris försvann, det bara någon timme efter att familjen anlänt till Orsa.

Sedan har det varit tre månader av ovisshet. Orsasajten uppmärksammade Morris försvinnande i ett reportage den 23 november, där Linda vädjade om hjälp att hitta katten. Hon och familjen har så gott som dagligen var ute och letat och frågat runt i gårdar om de sett Morris och hon har även satt in ett par annonser i Orsakompassen i hopp om att någon skulle känna igen Morris.

Och inte minst har Linda lagt ut en efterlysning av försvunna Morris i Facebookgruppen Saknade/upphittade djur i Orsa/Mora.

Familjen har med andra ord gjort allt i sin makt för att få tillbaka sin kära familjemedlem.

Efter att ha fått tips om vart katten skulle kunna vara, lånade familjen en kattfälla av Andra chansen och under söndagen fick man napp.

– 13 lååånga veckor utav oro, förtvivlan. Ovissheten är över. Vi fick ett tips klockan 20.00 och äntligen, så kom hoppet åter. Hade turen att få låna en fälla, som vi ställde på stället klockan 22.55, skriver Linda på Facebook.

Drygt en halvtimme senare kom det så förlösande samtalet som skulle innebära att Morris fick återförenas med sin familj.

– 23.30 kom ett telefonsamtal att fällan slagit igen. Vi hade precis lagt oss. Upp och iväg, nervösa och spända om det äntligen skulle vara vår älskade katt denna gång. Åh ja, MORRIS ÄR HEMMA.

– Det här var bästa advent nånsin. Vi är så lyckliga och tacksamma till er alla som hjälpt till att dela och tipsa. Stort tack till er alla, skriver en lycklig Linda på Facebook.

Det är hon knappast ensam om att vara i familjen som nu äntligen, som Linda själv skriver, blivit komplett.

– Vi är så glada. Tårar som rinner utav glädje, vi är så sjukt glada och ödmjuka att vi haft turen att hitta vår Morris.

– En något smalare katt, men samma gamla Morris: Kelsjuk, hungrig och kurrar, skriver Linda som en hälsning på Facebook till alla som engagerat sig i Morris öde.

Vi kan nämna att det här är tredje kattåterföreningen på kort tid som Orsasajten uppmärksammar. Så sent som i onsdags (28/11) skrev vi om Gurra, som efter hela 20 månader kom tillbaka till sin ursprungsfamilj. En familj han flyttat från två gånger, men där han rätt snart rymt från sin nya familj. Nu har Maria Liljedal och hennes två barn bestämt sig för att det är hos deras familj Gurra ska bo. För gott.

Den 22 november skrev vi om Tessla, som i maj försvann från Håkan Laggar och Lena Lundberg, som var spårlöst borta i ett halvår, men som hittades i gott skick.

Så det finns många katthistorier, där de fyrbenta små liven försvinner, men som efter lång tid borta kommer tillbaka.

Kanske just därför man säger att katter har nio liv. De kan bevisligen klara sig länge på egen hand.

Bilden. Morris sitter i fönstret och kikar ut. Kanske han tänker: ”Varför skulle jag sticka iväg från min underbara familj, men tur att de aldrig gav upp hoppet och att de till slut hittade mig. Jag själv hittar ju inte så bra här i Orsa…” Foto: PRIVAT

Dela sidan:
Annonser:
LG Köpman vent
Orsasjön 250 x 149
Plåt-Sven

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin
Färgad egen annons 250 x 360
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360