Nu är fotbollsplanen fin igen

Jörgen Wåger Nyheter

Marodörer roade sig den gångna helgen med att köra rally på Bergets grusplan.

Nu har fotbollsplanen gjorts slät och fin igen.

Camilla Monlars jobbar som idrottslärare på Bergetskolan och hon använder, förutom då hon motionerar sin elever, motionsspåret regelbundet även för ”eget bruk”. När hon i söndags gjorde ett besök där, upptäckte hon den sönderkörda grusplanen.

Hon gjorde ett inlägg på Facebook och lade ut bilder som visade hur någon/några framfört fordon på grusplanen, som blev helt sönderkörd. Orsasajten uppmärksammade också vandalernas framfart och använde sig av bilderna som Camilla tagit på den förstörda planen.

Camilla planerade att ta kontakt med kommunen och påtala det hela samt begära att de skulle sätta upp någon form av hinder, så att inga fordon kan komma in på planen.

– Men jag behövde inte göra det. Nu har de fixat grusplanen och även lagt dit stora stenar, berättade en nöjd Camilla under torsdagen.

Hon bjöd också Orsasajten på lite nya bilder och den här gången var det en betydligt finare grusplan som visades upp.

Enda ”skönhetsfelet” som kvarstår är ett trasigt fotbollsmål, som verkar ligga som ett hinder för bilar att ta sig in, det tillsammans med stenarna som lagts ut.

– Målburen är något jag klagat på länge, den behöver forslas bort då den är trasig och längre tillbaka vandaliserad.

Men nu är åtminstone grusplanen återställd i fint skick och det är gott så.

Bilden längst upp. Så här fin var fotbollsplanen efter att det ”städats” efter de vandaler som i helgen kört med bil(ar) på Bergets grusplan. Foto: CAMILLA MONLARS

Långa stenar har lagts ut för att Bergets grusplan ska få vara ifred från fordon. Även ett trasigt fotbollsmål fungerar tydligen som ett perfekt hinder. Foto: CAMILLA MONLARS

Även hästar, förutom motordrivna fordon, är förbjudna att beträda fotbollsplanen. Foto: CAMILLA MONLARS

Så här såg grusplanen ut i söndags. Foto: CAMILLA MONLARS

Dela sidan:
Annonser:
Brottsofferjouren
Plåt-Sven
LG Köpman vent

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Färgad egen annons 250 x 360