Den som omkom hade anknytning till Orsa

Jörgen Wåger Löpsedel, Nyheter

Sent fredag kväll inträffade en singelolycka utanför Mora som tragiskt slutade i dödsfall.

Den som körde bilen var en man i 35-årsåldern med anknytning till Orsa.

Det var vid 22-tiden fredag kväll som det kom in ett larm om att en bil kört av vägen efter riksväg 70, i höjd med Fu.

Bilen började brinna efter avåkningen och var helt övertänd när räddningstjänst kom till olycksplatsen.

Och den som så tragiskt avled var en man i 35-årsåldern som hade anknytning till Orsa.

Vi skrev tidigare under tisdagen att mannen var bosatt i Orsa, men några timmar senare kom det fram uppgifter att mannen bodde utanför länet, men att han hade en flickvän från Orsa och att han lämnade Orsa fredag kväll och for söderut.

Utanför Mora inträffade så den tragiska dödsolyckan.

Ytterligare en singelolycka inträffade efter E45, i Vångsgärde, vid 04-tiden natten mot söndag. Den här föraren hade tur i oturen och klarade sig helskinnad. Orsaken till olyckan ska vara att föraren somnat vid ratten.

– Föraren har erkänt att han somnat, så det har upprättats en anmälan om vårdslöshet i trafik. Han var dock inte berusad, poängterade polisens presstalesperson när Orsasajten gjorde en blåljuskoll vid 13-tiden tisdag.

I övrigt har det kommit in en anmälan om en parkeringsskada på en bil som stått efter Järnvägsgatan.

– En sidoruta var sönderslagen och båda framdäcken uppskurna. Det här ska ha inträffat någon gång mellan 7-10 juni, berättade Hallin.

– Det finns ingen misstänkt, tillade polisens presstalesperson när det gäller skadegörelsen på bilen.

Natten mot lördag, vid 01.30-tiden, fick polisen hämta en kvinna i 50-årsåldern vid Ångbåtsudden. Kvinnan var så berusad att hon inte kunde ta vara på sig själv.

Lördag kväll fick polisen en påringning om en ”allmänt stökig person” som uppträdde ohövligt under sitt besök på bowlinghallen. Polispatrullen hittade i mannen efter att denne lämnat bowlinghallen och gav honom skjuts hem så att han fick sova ruset av sig.

– Det är inte frågan om något brott i de här två fallen, påpekade Hallin.

Katter springer bort titt som tätt, men det är nog inte så ofta som polisen får in anmälningar om det. Men den 16 juni kom det in en anmälan om en katt som försvann i trakterna av Orsa den 21 maj.

Ska man anmäla till polisen om en katt försvunnit?

– Man får anmäla precis vad man vill. Det kan ju faktiskt vara så att vi fått in den här katten till oss och har någon gjort en anmälan om en försvunnen katt, så kan vi hitta ägaren.

– Jag vet dock inte hur vanligt det är att folk anmäler försvunna katter, berättade polisens presstalesperson Christina Hallin.

Sedan har det som bekant varit stora störningar i Tele 2:s nät och bland annat har det varit svårt att komma fram på 112. Tele 2 jobbar hårt för att lösa felet och vid 14-tiden tisdag kunde man läsa följande på deras hemsida:

– Vårt intensiva arbete har givit resultat. Just nu fungerar all trafik mot samtliga operatörer förutom Telenor. Tele2 och Telenor arbetar tillsammans för att lösa kvarstående problematik.

Dela sidan:
Annonser:
Brottsofferjouren
Orsasjön 250 x 149
Orsa pingis 2

Läs även:

Annonser:
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Karl Hedin