Person klämd under fyrhjuling

Jörgen Wåger Löpsedel, Nyheter

En olycka med en fyrhjuling inträffade i Grönklitt sent söndag eftermiddag.

En person låg fastklämt en stund under fyrhjulingen som vält innan hjälpen kom.

Ambulanshelikopter fick hämta den skadade mannen.

Brandkårspersonal från Orsa åkte på den här utryckningen vid 16.30 söndag, men fick även ta hjälp från Mora innan man till slut lyckades få loss personen som så olyckligt hamnat under en fyrhjuling.

Hur allvarligt skadad mannen är, som är i 60-årsåldern, var oklart.

– Jag kan inte säga statusen på skadan, men det jag kan säga är att vi fått loss personen som satt fastklämd och att denne är hämtat med ambulanshelikopter, berättade Johan Szymanski, räddningschef för Brandkåren Norra Dalarna, för Orsasajten vid 17.30 söndag.

Vid 20-tiden söndag kväll ringde Szymanski för att återkoppla lite till det han berättade tidigare.

– Mannen hade legat klämd ett tag i en slänt under fyrhjulingen innan vi kom till platsen. Han är förd till Mora lasarett. Jag kan fortfarande inte säga något om skadorna, men de är inte livshotande.

Det inträffade ska bero på en ren olyckshändelse

– Det finns ingen misstanke om brott, skriver Polisen på sin hemsida gällande olyckan med fyrhjulingen.

Brandkåren har haft fullt upp under söndagen, bland annat fick man rycka ut när brandlarmet gick då en person lagade mat. Det inträffade i Orsbleck.

– Vi vädrade lite, sedan blev det bra igen, konstaterade Szymanski.

Det inträffade ett strömavbrott söndag eftermiddag, där 800 av Ellivios kunder i Orsa blev drabbade. Strömmen var borta i drygt en timme.

Det här innebar bland annat att en hiss stannade på Frelins Gränd i centrala Orsa och där brandkåren fick rycka ut och hjälpa den/dem som satt fast där.

Till sist kan vi berätta om ett larm som kom in fredag kväll och som handlade om att det brann i en gatulampa vid en lekplats efter Kyrkogatan. Brandkåren kunde dock konstatera att det var falskt larm.

– Det visade sig vara en busringning och vi har kontaktat barnets föräldrar, sa Szymanski till Dalarnas Tidningar i fredags.

Bilden. Brandkårspersonal från både Orsa och Mora fick söndag eftermiddag tillkallas för att hjälpa loss den person som i Grönklitt fastnade under en fyrhjuling som vält. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Arkivfoto. JÖRGEN WÅGER

Dela sidan:
Annonser:
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand
Brottsofferjouren
Plåt-Sven

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360