Plockade bensintjuvar på bar gärning

Jörgen Wåger Nyheter

Natten mot onsdag syntes tre personer med dolt ansikte vandra runt i Orsa.

Deras avsikt var att slanga drivmedel.

Polisen stoppade en bil och fick napp.

Det var vid 01-tiden tisdag natt som den första anmälan kom in om tre personer med dolt ansikte som kom gåendes med en bensindunk.

– De gick från bil till bil och de syntes bland annat vid campingen. De hade en bensindunk med sig och de dolde sina ansikten, enligt larmet vi fick in, berättar polisens presstalesperson Stefan Wickberg.

Men polisens resurser är inte de bästa och det fanns vid första tillfället ingen patrull att skicka till Orsa.

Senare kom det in ytterligare samtal om trion som knallade omkring med en bensindunk mitt i natten och som inte ville visa sina ansikten.

Ett vittne hade också sett ett tanklock som trion lyckats få upp och när det andra samtalet kom, fanns det äntligen en polispatrull att skicka till Orsa.

– Klockan 02.00 hade vi en patrull i Orsa, som stoppade en bil och det visade sig vara rätt.

Men för att undersöka bilen krävdes husrannsakningsbeslut, vilket ordnades snabbt. I bilen fanns tre personer, en i övre tonåren och de två andra i dryga 20-årsåldern.

– Sedan fanns i bilen en så kallad jeepdunk samt slangningsutrustning, så det var rätt personer som patrullen hittade i, poängterar polisens presstalesperson.

– Det står inte i rapporten hur mycket bensin de fick tag i, men en sån där typ av dunk tar väl max 20 liter och det vi vet är att minst tre fordon blivit slangade på bensin.

Sedan kom det in en anmälan vid halvett natten mot onsdag om en rådjursolycka efter länsväg 296 vid Joksäl.

– Bilen fick skador på fronten. Rådjuret sprang iväg och jägare skickades ut, men fann aldrig djuret.

Onsdag morgon kom det in en anmälan om en lastbil som framfördes vingligt.

– Men det gav inget spaningsresultat.

Det kom även in ett larm om en brand vid lunchtid onsdag, oklart vart. Någon ska på avstånd sett rök, men då brandkåren ryckte ut kunde man inte hitta någon eld så det ärendet avskrevs.

Det var vad polisens presstalesperson Stefan Wickberg hade att berätta för Orsasajten torsdag eftermiddag när det gäller blåljushändelser inom Orsa kommun de senaste dagarna.

Dela sidan:
Annonser:
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand
Orsa pingis 2
Orsasjön 250 x 149

Läs även:

Annonser:
Färgad egen annons 250 x 360
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Karl Hedin