Polisen efterlyser en målsägare

Jörgen Wåger Löpsedel, Nyheter

Misshandel utan vare sig målsägare eller misstänkta.

Däremot vittnen som ska ha sett det hela.

– Vi har inte mycket att gå på och skulle behövt en målsägare.

Det säger Morapolisens gruppchef för utredningsärenden Mikael Hellberg.

Det var i måndags kväll, efter 21.30, som det kom ett samtal från en mamma som berättade att hennes barn sett ungdomar misshandla en man i 40-50-årsåldern.

– Det här ska ha skett på Storgärdet och vi har haft en bil på platsen för att söka av området. Det finns en anmälan om det här, men patrullen hittade varken offer eller gärningsmän, berättade polisens presstalesperson Christina Hallin onsdag eftermiddag.

Hallin läste ur polisrapporten från i måndags, men kunde inte säga om det fanns någon mer information och hänvisade till utredningsenheten i Mora.

Orsasajten fick vid 16-tiden onsdag tag i gruppchefen för utredningsärenden, Mikael Hellberg, som bekräftade det Hallin hade informerat om.

Men så mycket mer kunde inte Hellberg berätta om den misstänkta misshandeln.

– Vi skickade en bil och så har vi pratat med inringaren. Men sedan har vi varken en målsägare eller de som sägs ska ha misshandlat en person, så vi har inte mycket att gå på, poängterar han.

– Ärendet är öppet, men vi skulle behövt en målsägare, efterlyser förundersökningsledare Hellberg.

I övrigt när det gäller polisärenden, så kom det vid 16-tiden under tisdagen ett samtal om en lastbil som stod på tvären i Emådalen.

– Det var en lastbil som fått motorhaveri, men det här var inte något som vi åkte på, berättade polisens presstalesperson Christina Hallin.

Sedan har det i helgen utförts några rutinkontroller på bilar och förare. Samtliga utan anmärkning, vilket förstås är bra.

Bilden. Polisen åkte ut på en misstänkt misshandel i Orsa i måndags, men hittade varken målsägare eller förövare. Arkivbild. JÖRGEN WÅGER

Dela sidan:
Annonser:
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand
Orsasjön 250 x 149
Orsa pingis 2

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360