Polisens sökande gav inget resultat

Jörgen Wåger Löpsedel, Nyheter

Det har snart gått två dygn sedan den tragiska olyckan där en 14-årig tjej avled efter att ha blivit påkörd.

Men ännu har inte personen som körde på flickan överlämnat sig till polisen.

– Han har sagt att han ska göra det, men inte gjort det än, berättade polisens presstalesperson Mats Öhman.

Orsasajten har gjort fler uppdateringar när det gäller smitningsolyckan. Det har förekommit uppgifter att polisen har bilägaren i förvar, men det stämmer inte. Det poängterade Öhman vid 15-tiden söndag.

– Det jobbades otroligt intensivt i går (lördag) med att hitta personen. Full credd till konstaplarna, men att vi sedan inte lyckades få tag i personen är en annan femma.

Flera patruller var ute och sökte under lördagen på olika håll, dock utan resultat.

– Vi har vänt på alla stenar, nu är det tips vi hoppas ska komma in som gör att vi hittar honom.

Som Orsasajten skrev under lördag eftermiddag, har polisen haft kontakt med bilägaren. Det skedde under lördag förmiddag.

– Det är en av kollegorna som känner den här personen som har pratat med honom. Han lovade att överlämna sig själv, men än har han inte gjort det, poängterade Presstalespersonen vid 15-tiden söndag.

Har polismannen pratat flera gånger med personen?

– Det kan jag inte svara på. Vi pratat med honom i alla fall en gång, sedan har vi sökt honom ett flertal andra gånger. Han har sagt att han ska inställa sig, men har som sagt inte gjort det.

Mats Öhman vädjar till bilägaren att självmant överlämna sig till polisen.

– För hans egen skull och framför allt flickans anhöriga. Det lindrar inte deras sorg, men det känns förstås extra jobbigt för de anhöriga att den som kört på flickan fortfarande inte överlämnat sig till polisen.

– Han skjuter bara det hela framför sig. Vem som helst kan förstå att han inte mår bra och vi vädjar till honom att inställa sig så att vi får utreda det här.

Det polisen hoppas på nu är att få in tips vart den här personen befinner sig. Då kan man ringa 114 14.

– Men är det någon av en händelse som ser honom och det är bråttom, så ska man ringa 112.

Officiellt går polisen fortfarande ut med att det är ”en person boende i Dalarna” man söker. Polisen vill inte berätta om bilägaren erkänt för den polis som pratade med honom, att det var han som körde bilen.

Olyckan hände vid 21-tiden fredag kväll efter att den 14-årige flickan, boende på annan ort i Dalarna, klivit av en buss. Enligt uppgift skulle hon hälsa på en kompis i Orsa, men som fick så tragiska följder att hon blev påkörd och avled av de skador hon ådrog sig.

Vittnen, som blivit omkörd, har berättat att bilen kom från Morahållet i väldigt hög fart.  Flickan blev påkörd alldeles vid uppfarten mot Skeer. Sedan har det stått fel i polisrapporten, kom det fram när Orsasajten pratade med polisen under söndagen. Rätt är att bilen hittades vid Högbackavägen, som svänger av snett uppåt, bort från E45.

– Strax efter ska en person ha setts gå efter E45 in mot Orsa, berättade Öhman.

Men därefter har polisen inget spår efter bilägaren, inte mer än att man pratat med honom över telefon.

– Allt är så sorgligt och onödigt. Vi vädjar till mannen att höra av sig, så att vi får utreda det här, poängterade Öhman än en gång.

Dela sidan:
Annonser:
Plåt-Sven
Orsa pingis 2
LG Köpman vent

Läs även:

Annonser:
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Karl Hedin
Färgad egen annons 250 x 360