Night Cruisers bestulet på 100 000 kronor

Jörgen Wåger Löpsedel, Nyheter

Night Cruisers Färnäs Helloil Midsummer Festival är en vecka bort.

Ett inbrott förtar dock stämningen inför den populära dragracingtävlingen.

– Det är ett stort värde som har stulits, konstaterar Stefan Dangardt.

När Orsasajten kontaktade polisens presstalesperson under torsdagen, berättade Dangardt om inbrottet i ett garage på Tallhed som ägs av motorklubben Night Cruisers Färnäs.

– Det kan ha skett under helgen, men det upptäcktes under måndagen, och bland annat stals en Skoda, pickup, blåfärgad med registreringsnumret RDB 281.

Inte nog med det så stals även ett släp och på den plockades det med en hel del som var förvarat i garaget.

– Det stals ett elskåp 63 ampere, ett större. Sedan försvann det åtta mindre elskåp, 32 ampere, tio elcentraler, ett alldeles nytt Biltema-elverk och cirka 500 meter kabel, olika amperestyrkor, från 63 till 16.

Allt det här sammantaget ger förstås ett stort värde av det som stals.

– Det här är ett rejält inbrott, konstaterar Stefan Dangardt.

– Det har inletts en förundersökning, men det finns ingen gripen för inbrottet, poängterar polisens presstalesperson.

Hos Night Cruisers Färnäs är frustrationen stor, allra helst som det troligtvis inte går att få ut något av det stulna på en försäkring.

– Det är ingen försäkring som täcker där. Möjligtvis att vi via klubbstugan i Mora eventuellt kan få ut för lösöre på annat håll. Jag vet att det var så förr i tiden, men det där måste jag kolla upp om det är lika i dag, säger Anders Höijer.

Höijer är klubbens ordförande och en, av förståeliga skäl, mycket besviken sådan efter inbrottet på Tallhed.

– Det är fruktansvärt tråkigt och ytterligare en spark i ansiktet på oss, säger Anders i en spontan kommentar.

– Jag skulle tippa att allt är värt runt 100 000 kronor och skulle vi köpa allt nytt, så får vi säkert betala 150 000 kronor.

Pengar som inte klubben har i sin kassa.

– Vi går ju bara runt, så inte har vi pengar att köpa tillbaka samma grejer, konstaterar han.

Dragracingtävlingen i midsommar är i alla fall inte i farozonen, är Höijer bestämd med.

– Vi får hyra in kablar och annat vi behöver. Det är inte gratis och lär väl kanske gå på cirka 20 000 kronor.

– Men tävlingen kommer att genomföras, så vi försöker få in nån krona till klubben. Att ställa in skulle ge en än större ekonomisk smäll, menar Night Cruisers ordförande.

I övrigt när det gäller polishändelser de senaste dagarna har det kommit en anmälan om skadegörelse på en bil som stått parkerad vid Orsaskolan.

– Det är en lastbil som råkat ut för skadegörelse. Någon okänd person har kastat en sten så att det gått hål på en baklykta samt att det är en några centimeter lång repa på förarsidans dörr, berättar polisens presstalesperson.

Sedan har ett utländskt par anmält en stöld av mobiltelefon.

– De kom till Orsa camping i tisdags vid 18-tiden, då de checkade in. Klockan 20.40 upptäckte de stölden av telefonen som ska ha legat i husbilen, som var låst när de lämnade den och den var fortfarande låst efter stölden och inga brytmärken syns.

– Det är svårt att ta sig in i en låst husbil och sedan att den fortfarande är låst när stölden upptäcks, men det påstås att mobilen blivit stulen och det har gjorts en anmälan.

Bilden längst upp. Ordförande Anders Höijer, här i mitten, är rejält besviken efter att Night Cruisers Färnäs drabbats av inbrott i ett garage på Tallhed och blivit av med prylar för cirka 100 000 kronor. Han är förstås tacksam för tips som kan leda till att klubben får tillbaka sina grejer. Foto. JÖRGEN WÅGER

Det var den här bilen som blev stulen i ett garage på Tallhed som Night Cruisers använder sig av. Foto. NIGHT CRUISERS FÄRNÄS

Dela sidan:
Annonser:
Brottsofferjouren
Plåt-Sven
LG Köpman vent

Läs även:

Annonser:
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Karl Hedin