Rådjursolycka, ilsken älg och avåkningar

Jörgen Wåger Löpsedel, Nyheter

Rådjursolycka, ilsken älg och avåkningar.

Dessutom krossade fönster.

Det var en kort sammanfattning av händelser med blåljuskaraktär inom Orsa kommun.

När första snön kommer brukar det allt som oftast bli problem i trafiken och det som föll natten mot tisdag och även förmiddagen under samma dag, har ställt till problem. Som tur var inga allvarliga sådana, åtminstone hade inte polisens presstalesperson fått in några anmälningar om trafikolyckor när Orsasajten ringde vid 14-tiden tisdag.

– Är det bara en lättare avåkning, så kommer det inte fram till oss, poängterade Stefan Dangardt.

Däremot så har Orsasajten fått ett par kommentarer på Facebook, där en skrev om en olycka vid Heden, infarten mot gamla Filips, vägen mot Skattungbyn. Där ska en förbipasserande sett en bil i diket vid halvsju tisdag morgon.

Oklart dock om det var några skador, men olyckan verkar då inte kommit till polisens kännedom, så då var det förhoppningsvis bara frågan om en lättare avåkning.

Sedan skrev en person att han ”satte sig i diket” under tisdagen. Det hela skedde utanför Circle K.

– Trodde jag körde sakta nog, men inte då. Gick verkligen bara rätt fram när jag svängde. Det gick bra i alla fall, står att läsa i en kommentar på Orsasajtens Facebook.

Under natten mot tisdagen kom första snön så det gällde/gäller att ta det försiktigt i trafiken. Foto: JÖRGEN WÅGER

Så det gäller att ta det försiktigt, men frågan är hur länge snön får vara kvar. Första snön brukar ju alltid försvinna och snöfallet gick också senare över i regn. Bara det inte blir minusgrader, men enligt prognosen ska det bli varmare och under onsdagen kryper det nästan uppåt tvåsiffrigt när det gäller plusgrader, enligt Yr.no. Så de som är sugen att bygga snögubbar lär passa på att göra det så fort som möjligt, under onsdagen kan det vara för sent.

Det polisen berättade om när det gäller det senaste dygnet var bland annat om en rådjursolycka, där anmälan kom in strax före 22.00 måndag kväll. En bilist hade kört på ett rådjur efter Hansjövägen. Rådjuret blev illa skadat och bilisten såg själv till att förkorta djurets lidande. Det blev inga personskador och heller inga skador på bilen.

Vid 17-tiden måndag kom det in en anmälan från Koltrastvägen på Berget om en ilsken älg.

– Den är orädd och gör utfall, men verkar inte skadad, enligt anmälaren. Det beslutades om att kommunjägaren i Orsa skulle försöka få iväg älgen. Men nu finns det ingen kommunjägare i Orsa, så den fick ordnas från annat håll. Klockan 20.56 står det här i anmälan att den som skickades ut inte hade hittat i älgen, berättade polisens presstalesperson Stefan Dangardt.

Dangardt nämnde också om två fönster på Frisörvillan som fått sten kastade mot sig. Stenarna hade dock inte gått igenom. Även PRO-lokalen, som också ligger i centrum, har fått en (minst) ruta krossad.

I lördags skrev Orsasajten om en knarkpåverkad yngling som i Orsa centrum ”roade” sig med att kasta stenar på byggnader och bilar kring midnatt fredag, men där inte ovanstående nämndes, så det här är säkert efterdyningar av det.

Bilden på älgen är fotad av Melina Wåger, som såg den här älgen på nära håll på Berget i söndags. Kanske är det samma älg som omnämns i artikeln. Älgen på bilden gjorde dock inte något utfall (den gången), det som en ringde till polisen om under måndagen.

Dela sidan:
Annonser:
LG Köpman vent
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand
Brottsofferjouren

Läs även:

Annonser:
Färgad egen annons 250 x 360
Karl Hedin
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360