Rådjursolycka och hästar på rymmen

Jörgen Wåger Nyheter

En rådjursolycka och hästar på rymmen.

Det var vad polisens presstalesperson hade att berätta under torsdagen.

Strax före klockan 22 onsdag ska det ha kommit in en anmälan om ett påkört rådjur efter Hansjövägen. Rådjuret dog på plats, men det fanns inget i rapporten om eventuella personskador eller skador på bilen.

Sedan kom det in rapporter om lösspringande hästar torsdag morgon.

– Den första anmälaren hade sett tre stora hästar efter Stenbergsvägen. Personen hade ringt det han trodde var ägaren, men fick inget svar. Sedan kom det in en ytterligare en anmälan och då var det fyra hästar som rörde sig västerut mot Orsasjön.

– Före klockan 08.00 hörde vi inget mer, så då lär väl ägaren ha fått in hästarna, informerade presstalespersonen Stefan Dangardt för Orsasajten vid 14-tiden torsdag.

På sociala medier kunde man läsa att de lösspringande hästarna troligen var fyra Ardennerhästar och det stod vidare i en annan kommentar att de var infångade och att ägaren var kontaktad.

Även i Hansjö ska en häst ha setts springande ”vind för våg”. Det var inget som polisen hade fått in någon anmälan om, utan det här hade någon skrivit på sociala medier. Dock står det inget om hästen kom till rätta, men vi får hoppas allt slutade lyckligt.

OBS! Rådjuret på bilden har inget att göra med olyckan som nämns. Foto: JÖRGEN WÅGER

Dela sidan:
Annonser:
Plåt-Sven
Orsa pingis 2
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin