Rekordår för Grönklittsgruppen

Jörgen Wåger Löpsedel, Nyheter

Det går bra för Grönklittsgruppen.

Företaget kan räkna in 15:e året i rad med tillväxt.

Det gällande för säsongen 2017/18.

Grönklittsgruppen AB kan med räkenskaperna för säsongen 2017/2018 summera det 15:e året i rad med tillväxt. En i huvudsakligen organisk tillväxt som skapat en kraftig resultatförbättring. Det förstärker bilden av en allt mindre konjunktur­känslig verksamhet och att bolaget verkar på en marknad med stabil tillväxt över tid, står att läsa i ett pressmeddelande.

– Våra anläggningar växer och visar kraftigt förbättrat rörelseresultat. Med årets goda resultat har Grönklittsgruppen nu en bra position för att med kraft driva satsningar mot koncer­nens strategiska mål, säger Anders Blomquist, VD för Grönklittsgruppen.

Resultatet för året som gått uppgick till 32 miljoner kronor före skatt, vilket ger ett plus med 300 000 kronor jämfört med 2016/17.

Omsättningen för året var 377 miljoner kronor, vilket är en ökning med 25 miljoner kronor mot året innan.

– Årets omsättningsrekord har uppnåtts utan förvärv och är ett resultat av god tillväxt i våra anläggningar. Vid jämförelsen mot föregående år ska hänsyn tas till att Sagolandet Tomte­land bidrog med cirka sju miljoner kronor i omsättning föregående sommar, vilket inte finns med i årets omsättning. Den organiska tillväxten kan därmed summeras till 32 miljoner kronor, säger Blomquist i pressmeddelandet.

Campingsegmentet ökade omsättningen till 191 miljoner kronor (169 mnkr 2016/17) under året.

Vädret gav en fin extraskjuts till campingar med närhet till bad, särskilt kan nämnas som­marlandet i Sunne som hade en fantastisk säsong.

Även skidanläggningarna Orsa Grönklitt och Tänndalen har utvecklats väl under året och de bägge anläggningarna redovisar rekordresultat.

Bokningsläget av logi inför kommande vintersäsong var den 26 november 10% bättre än vid samma tidpunkt föregående år. Säsongen har börjat bra för både Tänndalen och Grönklitt, trots den milda inledningen på vintern, står att läsa i pressmeddelandet.

Dela sidan:
Annonser:
Plåt-Sven
LG Köpman vent
Brottsofferjouren

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin